Política

Puigdemont avisa que sense unitat no hi haurà independència

L’eurodiputat de JxCat insta a explicar com es pot arribar a aquest objectiu “si no ens reconeixem capaços d’anar junts”

Demana a les forces polítiques que es deixin d’atacar entre elles per passar a l’ofensiva contra “qui no vol que sobrevisquem com a nació”

L’expresident de la Generalitat i eurodiputat de Junts per Catalunya (JxCat) Carles Puigdemont, ha fet una crida aquest dilluns a la unitat de l’independentisme i ha advertit que sense aquesta no es podrà assolir la independència de Catalunya.

“Si no ens reconeixem capaços d’anar junts, hem d’explicar a la gent que no serem independents”, ha reclamat en una publicació a les xarxes socials”.

En una probable al·lusió a ERC, Puigdemont ha exhortat aquells que a parer seu renuncien a la unitat del moviment a dir com pretenen arribar a la independència. “Qui vulgui la independència i faci un exercici d’honestedat intel·lectual i política, ha d’explicar com ho pensa fer sense unitat”, ha exigit.

El líder de JxCat ha assegurat que “hi ha moltes maneres” d’anar junts, però ha constatat que les forces independentistes “avui no hi anem”.

Puigdemont ha advertit que l’independentisme no es pot permetre “el luxe de prescindir de gent”. “Hi ha gent que diu coses a vegades que em molesta? Sí, però no n’hem de prescindir. Ens fem falta tots”, ha defensat.

L’eurodiputat ha apuntat que “potser podríem deixar d’atacar-nos a nosaltres mateixos i hauríem d’atacar qui no vol que sobrevisquem com a nació”.

El missatge arriba enmig del foc creuat entre els dos socis del govern de la Generalitat, JxCat i ERC, pel pacte dels republicans amb el govern espanyol per facilitar amb la seva abstenció l’aprovació de la sisena i última pròrroga de l’estat d’alarma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia