Política

Brussel·les proposa crear reserves estratègiques per a emergències a la UE amb 2.000 milions

El pla de recuperació planteja reforçar la seva capacitat de reacció per no dependre de la solidaritat dels estats

Brussel·les proposa crear reserves estratègiques a la Unió Europea per a emergències amb 2.000 milions d’euros. El pla de recuperació presentat la setmana passada per la Comissió Europea preveu reforçar la seva capacitat per respondre a crisis com la del coronavirus creant estocs comunitaris d’equipament mèdic, hospitals o helicòpters que es puguin mobilitzar ràpidament. “El sistema que tenim ara depèn exclusivament de la solidaritat dels estats”, ha admès l’eurocomissari per a la gestió de crisi Janez Lenarcic. Si bé defensa que el mecanisme de protecció civil de la UE continua sent “rellevant” per desastres naturals puntuals, Lenarcic veu necessari un instrument per a emergències que afectin simultàniament la majoria d’estats.

La CE també demana ampliar els seus poders per comprar directament material mèdic i crear un centre europeu de coordinació per a emergències que connecti els centres de crisi estatals. D’aquesta manera, Brussel·les creu que podrà estar “ben equipada” per ajudar els estats quan les seves capacitats es vegin “sobrepassades”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia