Política

El govern transferirà a Pasqual Maragall la dotació pressupostària com a expresident

Fins ara l’executiu pagava directament la partida als proveïdors per garantir la cobertura de les seves necessitats bàsiques

El Govern ha aprovat transferir a l’expresident de la Generalitat Pasqual Maragall la partida pressupostària que li garanteix la cobertura de les seves necessitats personals i socials bàsiques per “garantir-li el dret a viure dignament”, tal com preveuen la llei i el decret que regulen l’estatut dels expresidents de la Generalitat 6/2003. Fins ara, amb la dotació pressupostària corresponent, la Generalitat pagava directament als proveïdors. Això no suposa un increment addicional de pressupost ni despesa per a la Generalitat, ja que està regulat per la Llei 6/2003. Per a l’exercici de l’any 2020, la partida conjunta per als quatre expresidents és de 276.100 euros i el límit de despesa per a cada expresident no podrà superar els 69.025 euros.

L’any 2007 l’expresident Maragall va fer públic que li havien diagnosticat Alzheimer, malaltia que en l’actualitat pateix en un grau avançat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia