Política

Decreten llibertat amb càrrecs per a quatre CDR investigats per terrorisme

L’Audiencia Nacional no imposa mesures cautelars per als acusats, que ahir van declarar al jutjat

La causa se sustenta en l’operació Judes de la Guàrdia Civil

L’Audiencia Nacional va decretar ahir llibertat amb càrrecs i sense mesures cautelars per a quatre presumptes integrants dels CDR acusats dels delictes de possessió d’explosius, terrorisme i conspiració. Aquests càrrecs se sustenten en les investigacions que van culminar amb la denominada operació Judes, que la Guàrdia Civil va dur a terme el 23 de setembre de l’any passat en diverses poblacions catalanes i que va comportar la detenció de nou persones –set de les quals van estar empresonades durant mesos– per presumpta vinculació amb una cèl·lula independentista que hauria planejat una onada d’atemptats com a resposta a la sentència contra els líders del procés.

Els quatre CDR van declarar ahir, per videoconferència, als jutjats de Sabadell i Mollet del Vallès, i es van acollir al seu dret a respondre únicament a les preguntes formulades per les defenses. En acabar la compareixença, la lletrada Eva Pous va denunciar que no han tingut accés a l’escrit d’acusació del ministeri públic malgrat que el cas no es troba sota secret de sumari, i va censurar que es formuli una acusació de terrorisme “sense que existeixi una organització terrorista”. De fet, altres fonts sostenen que els càrrecs que se’ls imputen es fonamenten en elements com ara la vinculació personal d’alguns d’aquests CDR amb els detinguts en l’operació Judes i la seva participació activa en protestes de caràcter independentista.

Mig centenar de persones, entre les quals hi havia la diputada de la CUP Maria Sirvent i l’exalcalde de Sabadell Maties Serracant, es van concentrar a l’exterior dels jutjats de Sabadell i de Mollet per expressar el seu suport envers els investigats. Dos encausats més que ahir també havien de prestar declaració –a darrera hora se’ls va ajornar la cita– ho faran finalment el dia 6 de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia