Política

Figueres fa pinya pel pla de reactivació de la ciutat

Tots els grups signen un acord que recull 78 mesures per afrontar la crisi

Els sis grups amb representació al consistori figuerenc van aparcar ahir matisos o discrepàncies entre ells per escenificar la signatura conjunta d’un pla de reactivació econòmica de la ciutat. El pla recull 78 mesures, pactades i consensuades entre les formacions, que s’estructuren en deu eixos per fer front a la crisi provocada per la Covid-19: des de mesures de seguretat i protecció per la crisi sanitària, passant per ajudes econòmiques per als sectors comercial, empresarial i cultural, fins a propostes per redefinir i transformar el model econòmic per intentar transformar la crisi actual en oportunitats.

“Fer pinya és fer ciutat”, va dir l’alcaldessa, Agnès Lladó, en un acte que es va fer a l’auditori dels Caputxins i al qual van assistir els sis portaveus de les formacions; no només dels quatre partits socis de govern (ERC, el PSC, Guanyem i Canviem Figueres), sinó també de les dues formacions a l’oposició, Junts i Cs.

“Posem les eines per fer front a aquesta crisi i ho fem amb les aportacions de tothom”, va dir Jordi Masquef (Junts). Héctor Amelló (Cs), tot i admetre que aquest no era el seu “pla ideal”, també va defensar el “consens necessari” i l’elaboració conjunta d’aquest document. Tots dos també van deixar clar que la signatura d’ahir no significarà la renúncia a l’esperit crític i la fiscalització del govern, però també van apel·lar a mantenir el diàleg. Lladó va concloure fent seva també la voluntat de diàleg i agraint que totes les formacions havien prioritzat “un bé superior, que és reconstruir la ciutat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia