Política

El PNB guanya les eleccions amb tres escons més i Feijóo iguala Fraga amb la quarta majoria absoluta

Vox entra al parlament basc amb un escó, EH-Bildu puja quatre diputats mentre que Podem baixa 5 i PP i Cs, 4

El BNG d’Ana Pontón obté 19 escons i supera el PSOE, que manté la seva representació (14)

El PNB ha guanyat les eleccions a Euskadi amb 31 diputats, tres més que en els comicis de fa quatre anys. Són resultats amb el 99% escrutat. La majoria absoluta està fixada en els 38.

En segona posició continua EH-Bildu, que puja quatre representants i n’arriba als 22. El PSE-EE passa a ser tercera força amb un escó més, aconseguint-ne 10.

En quarta posició se situa l’espai de Podem, que es queda amb 6 escons, 5 menys. Per darrere hi ha la coalició de PP i Cs, que obté 5 representants, baixant-ne quatre respecte als 9 que tenien els populars en solitari.

Vox entra per primer cop al parlament basc amb un diputat. La participació ha estat del 52,8%, set punts menys que fa quatre anys.

Pel que fa a la cita electoral a Galícia, amb el 98% dels vots escrutats, l’actual president de la Xunta aconsegueix revalidar la majoria absoluta obtinguda fa quatre anys amb 42 escons, quatre per sobre dels 38 necessaris.

D’aquesta manera, Alberto Núñez Feijóo iguala la quarta majoria absoluta que havia obtingut l’històric dirigent popular Manuel Fraga Iribarne.

El BNG d’Ana Pontón, amb 19 escons, reedita també l’històric sorpasso de Xosé Manuel Beiras al PSdeG l’any 1997 i supera el PSOE, que manté la representació al parlament gallec amb 14 escons. Galícia en Comú, la candidatura de Podem, no ha entrat al parlament.

La participació a les 20 hores a Galícia s’ha situat en el 57,33%, un percentatge que suposa un augment de quatre punts respecte el 2016, quan va ser del 53,63%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia