Política

Bonvehí prioritza l’acord amb JxCat, però vol garanties

El president del PDeCAT exigeix a Puigdemont que no arraconi el partit

Joaquim Forn vol un projecte comú

El president del PDeCAT, David Bonvehí, exigeix a JxCat que doni garanties que persistirà “el projecte” del seu partit i el seu model de societat, que ha augurat que serà present “d’una manera o una altra” a les pròximes eleccions catalanes. Bonvehí va voler explicar ahir la seva decepció per la decisió de Carles Puigdemont i de Jordi Sànchez de no esperar a un pacte amb el PDeCAT i convocar un congrés constituent d’una nova formació amb la sigla JxCat, que tenia registrada el PDeCAT però que l’eurodiputat ha aconseguit controlar amb un canvi en el registre. Tot i així, el PDeCAT encara prioritza l’acord amb JxCat davant qualsevol altra possibilitat i més enllà de la fórmula política que s’adopti, “perquè el més important és el projecte polític”. Tot i la voluntat d’entesa fins a finals de mes, el PDeCAT està “preparat” per si cal concórrer a les eleccions en solitari, tot i que a hores d’ara ningú no s’atreveix a endivinar el resultat de la consulta als militants sobre el futur.

David Bonvehí va admetre ahir que no sap “què ha passat” ben bé amb la marca política de Junts, perquè no és encara l’hora de parlar de “disputes logístiques”. Bonvehí va reconèixer ahir que les converses estaven en el punt mort al qual s’havia arribat la setmana passada i que tampoc l’expresident Artur Mas ha avançat cap decisió sobre possibles suports futurs a una o a l’altra formació.

Per la seva banda, l’exconseller pres Joaquim Forn va valorar ahir la situació de l’espai postconvergent i va demanar apartar “interessos particulars” per treballar en un “projecte comú”, amb “l’esperit” de les eleccions del 21-D del 2017, en què es va estrenar amb èxit JxCat. L’exconseller i exregidor, que ha realitzat tota la seva carrera política a les files de CDC i després del Partit Demòcrata, va assegurar que no se sent “separat” de persones com els dirigents del PDeCAT David Bonvehí, Ferran Bel i Marc Castells, per exemple. “És gent amb la qual he treballat des de fa moltíssims anys i he compartit projectes i m’agradaria que un cop més poguéssim anar junts.” Forn va explicar ahir a CatRàdio que havia subscrit el comunicat per crear JxCat liderat per l’expresident Puigdemont el 25 de juliol que ve –sense un acord amb el PDeCAT– perquè vol “recuperar l’esperit del 21-D” del 2017.

LA DATA

30.07.20
Dia del consell nacional del PDeCAT, endarrerit una setmana i cinc dies després de la fundació de JxCat.

LES FRASES

El PDeCAT serà present a les eleccions catalanes, d’una manera o una altra
David Bonvehí
president del pdecat
No puc entendre no compartir el projecte amb els que he lluitat tant perquè són la meva gent
Joaquim forn
exconseller i pres polític


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia