Política

Anna Simó diu al TSJC que va actuar “per vetllar i protegir els drets” dels diputats

L’exvicepresidenta de la cambra sentia que les seves accions estaven protegides per la inviolabilitat parlamentària

L’exvicepresidenta segona del Parlament de Catalunya, Anna Simó, ha declarat davant el jutge que com a membre de la mesa se sentia “vinculada a vetllar i protegir els drets dels diputats i diputades”, i que això va ser el que la va “guiar” durant la seva participació en la mesa del Parlament de Catalunya.

Durant el judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha explicat que sentia que les seves actuacions estaven protegides per la inviolabilitat parlamentària, el que ha definit com “una premissa bàsica de l’activitat parlamentària” que serveix “per defensar els drets de participació, fonamentals dels diputats i diputades, la separació de poders i l’autonomia parlamentària”. “Així ho vaig entendre i així ho entenc”, ha reblat.

Simó, que està acusada d’un presumpte delicte de desobediència per tramitar iniciatives parlamentàries per l’1-O, ha insistit que no va rebre “cap requeriment” per limitar l’activitat parlamentària. Com l’exvicepresident primer de la Mesa del Parlament, Lluís Corominas, Simó també s’ha acollit al dret de respondre només a les preguntes del seu advocat, Raimon Tomàs.

A diferència del que indica l’escrit d’acusació, Simó ha negat tenir cap relació” amb documents i organismes com el Llibre blanc del Consell Assessor de la Transició nacional, el Comissionat per la Transició Nacional, la creació d’un pla executiu per preparar estructures d’estat o el Pla d’infraestructures estratègiques perquè van ser “emanats pel Govern”. “Que jo recordi no se’n van ni presentar o debatre al Parlament”, ha afegit.

Simó s’ha referit al fet que Joan Josep Nuet fos exclòs de la querella, tot i que també havia votat a favor de l’admissió a tràmit. Ha recordat que Nuet va argumentar “que no havia estat querellat perquè no era independentista”. Si bé en fase d’instrucció ja es va citar com a investigat, Simó ha considerat que “va quedar clar que es podia parlar sobre referèndum al Parlament i que no es querellaven pels nostres actes sinó per la nostra adscripció parlamentària”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia