Política

Lluís Guinó diu al TSJC que el ple del 6 i 7 de setembre del 2017 va ser “una experiència absolutament única”

L’exvicepresident primer del Parlament argumenta que la mesa del Parlament té “un paper relatiu” davant un ple “sobirà”

L’exvicepresident primer del Parlament Lluís Guinó ha defensat aquest dimarts durant el judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que el ple del 6 i 7 de setembre del 2017 en el qual es van aprovar la llei del referèndum i de transitorietat va ser “una experiència absolutament única” on es va fer “el que es fa habitualment als parlaments, que és fer política”.

Guinó també ha explicat que la mesa del Parlament té “un paper molt relatiu i adjectiu” mentre que el ple del Parlament “és sobirà”. També ha apuntat que els membres de la mesa van decidir no signar la llei del referèndum “per neutralitat política i ètica política” mentre que els diputats sí que la van signar.

Per argumentar el paper “relatiu” de la Mesa, Guinó ha explicat que “fins i tot si hi ha algun membre de la mesa del Parlament que vulgui intervenir ha de baixar a l’hemicicle i tornar a accedir al seu escó físic, perquè quedi clarament distingit que estem en un àmbit que és l’òrgan suprem del Parlament de Catalunya”.

L’únic dels acusats que han declarat aquest dimarts que continua com a diputat del Parlament de Catalunya ha explicat que “des d’un punt de vista polític” tots els grups parlamentaris “van fer política” i van estar “moltes hores debatent”. “Penso que no va ser un dia especialment negatiu pel Parlament”, ha reblat. “No va ser en cap cas un dia especialment negatiu pel Parlament”, ha afegit.

Si aquell plenari va durar “moltes hores” va ser perquè la Mesa està “obligada” a motivar i justificar les reconsideracions i explicar per què no es prenen en consideració, ha indicat Guinó, que ha recordat que en alguns aspectes el reglament del Parlament és “especialment taxatiu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia