Política

Muradàs (PSC) deixa l’Ajuntament de Girona el mateix dia que Ribas (JxCat)

La socialista ho fa per motius laborals

Al setembre serà rellevada per Jordi Calvet, i Ribas, per Eduard Berloso

Per ara Madrenas assumeix Cultura i Joventut

El fins ara portaveu del govern de JxCat i tinent d’alcalde de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, va oficialitzar ahir, tal com havia anunciat, la seva renúncia a l’acta de regidor. No va ser l’únic. També va presentar la seva renúncia la regidora socialista Isabel Muradàs. Demà es farà un ple extraordinari per fer efectives les seves renúncies i després JxCat i el PSC podran demanar a la junta electoral les actes de nous regidors per als següents a les llistes: Eduard Berloso en el cas de JxCat i Jordi Calvet, en el del PSC. La previsió és que els dos nous regidors puguin prendre possessió en el ple de setembre. De moment, l’alcaldessa, Marta Madrenas, assumirà les àrees de Cultura i Joventut fins que es faci la remodelació del govern un cop hagi entrat Berloso.

Renúncia de Muradàs

Muradàs va explicar ahir, en un comunicat del PSC, que ha pres la decisió “per motius laborals” i que n’està “contenta”, però que alhora s’acomiada “amb nostàlgia” del consistori, en especial del PSC, amb qui va reiterar que “comparteix projecte polític de ciutat”. El PSC va precisar que Muradàs “treballarà els propers dos anys en comissió de serveis a Madrid, on també podrà ser al costat de la seva família”. Muradàs havia estat regidora de CiU amb Carles Puigdemont i també al principi de Madrenas, però va dimitir el maig del 2018 quan va ser citada a declarar com a investigada pel cas del 3%. Un any després va anar a la llista socialista de Sílvia Paneque, gràcies a la bona entesa entre totes dues quan van compartir govern.

Muradàs serà substituïda pel banquer i escriptor Jordi Calvet, que anava de número set del PSC. Quan el va fitxar per a la llista, el PSC va destacar la seva dilatada experiència en el món de la planificació i l’anàlisi financera.

Canvi al govern

Ribas, que ja va anunciar fa uns dies que plegaria per “motius ideològics”, va acomiadar-se del consistori en el ple de dilluns i va presentar la renúncia ahir al matí. Amb la seva marxa, al setembre entrarà al govern Eduard Berloso, que en el mandat passat va ser vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Seguretat i Participació. En no entrar al consistori l’any passat, Madrenas va donar-li un càrrec de confiança sobre empreses municipals perquè acabés els projectes que havia engegat de municipalització de l’aigua, nou contracte de la neteja i remodelació de la incineradora. Caldrà veure de quines àrees s’ocuparà ara i qui durà Cultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona