Política

Plans de reactivació i de xoc a dojo en espera de més autonomia i recursos

Consistoris, consells comarcals i diputacions consensuen mesures per sortir de la crisi

Rebran un 85% de la recaptació de les denúncies del confinament

Els moments més virulents de la pandèmia i amb l’estat d’alarma activat els ens locals van ser dels primers a reaccionar assumint un gruix important de les urgències amb el sobrecost per a les arques municipals, tenint en compte que algunes de les mesures activades van suposar, també, reduir molts dels ingressos que rebien via impostos i taxes que van anul·lar o bonificar. Malgrat tot, també han estat els ens locals els primers a aixecar la veu i a activar plans de xoc per intentar mantenir, promoure i reactivar les economies locals consensuant-ho amb els agents econòmics i socials. Alguns municipis amb més problemes de consens polític que d’altres, però grans ciutats, començant per Barcelona, i seguint per Terrassa, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, a més de molts altres municipis, però també des de les diputacions i els consells comarcals, han posat en pràctica els seus plans de xoc amb mesures concretes i dotacions pressupostàries per a la promoció econòmica, la dinamització comercial, l’agilitació de tràmits, bonificacions, atenció a col·lectius vulnerables, recuperació d’espais o el foment de la mobilitat sostenible mentre esperen saber si tindran les aportacions econòmiques que reivindiquen.

De moment, i com havien reclamat l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), la conselleria d’Interior ha acceptat que un 85% de la recaptació de les denúncies interposades per les policies locals durant el confinament, unes 69.566, es destinin als ajuntaments. Un centenar de lletrats estan treballant en la tramitació d’aquests expedients sancionadors, que poden significar multes de 300 euros per haver infringit la llei de salut pública i 601 euros com a mínim en el cas d’haver infringit la llei orgànica de protecció de la seguretat ciutadana. En el primer cas, hi ha rebaixes de fins a un 40% si es paga abans de dictar-se la resolució, si es reconeix la responsabilitat i, en el segon, de fins a un 50% si es paga i no es presenten al·legacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Orobitg i Viñas, representants de la Selva i el Gironès a la llista d’ERC

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona