Política

El Consell de Garanties Estatutàries tomba bona part de la proposició de llei per regular els preus del lloguer

L’ens considera que alguns articles contradiuen la Constitució Espanyola

El Consell de Garanties Estatutàries considera inviables alguns apartats de la proposició de llei per regular els preus dels lloguers a Catalunya.

L’organisme ha conclòs aquest divendres per unanimitat que diversos articles i disposicions de la iniciativa de JxCat, ERC, CatECP i la CUP no troben empara en l’Estatut i vulneren la Constitució Espanyola.

En concret, el consell ha apuntat que l’article 1, del 6 al 13, les disposicions addicionals primera i quarta i les transitòries primera i segona no troben empara en l’article 129 de l’Estatut i contradiuen la competència de l’Estat sobre les bases de les obligacions contractuals.

Segons l’ens tampoc s’adeqüen a la Carta Magna diferents articles per estar connectats amb punts que la incompleixen. Es tracta dels articles 14 i 15, la disposició addicional segona, la disposició addicional tercera i la disposició final tercera de la proposició de llei.

El Consell de Garanties Estatutàries s’ha pronunciat respecte a la iniciativa de llei de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge, després que Ciutadans i el PP de Catalunya hi portessin la proposició de llei.

Els dos grups van considerar que la iniciativa de JxCat, ERC, CatECP i la CUP era inconstitucional perquè la Generalitat no en tenia les competències.

El president del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha aplaudit aquest dijous que el Consell de Garanties Estatutàries els hagi donat la “raó” en una publicació a Twitter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia