Política

LLUÍS PUIG

EXCONSELLER DE CULTURA A L’EXILI

“El descrèdit de la justícia espanyola és enorme”

“El TS no hauria d’haver iniciat el judici de l’1-O. Hi ha motius per a la invalidació”

“Encara voldran expulsar Espanya de la UE!”

“La justícia belga

considera que el Tribunal Suprem no és competent per demanar la meva extradició i en aquesta sentència ho argumenta basant-se en la jurisprudència europea, del Tribunal de Justícia de la Unió Europea de Luxemburg, per tant és una decisió molt argumentada i sòlida”, valora l’exconseller Puig.
Ja ho dèieu vosaltres que el TS no era competent?
I ara la sentència ho deixa clar, cosa que vol dir que el TS no hauria ni d’haver iniciat el judici de l’1 d’octubre perquè no era el tribunal competent. I això a qualsevol país democràtic d’Europa seria motiu d’invalidació automàtica de les sentències...
Però?
Ara és el moment que el govern més progressista de la història d’Espanya dels últims anys demani a la fiscalia, que està a les seves mans, que iniciï els tràmits per a una amnistia general. I no només per als presos i nosaltres, els exiliats, sinó per a totes les persones amb querelles: CDR, gent que va tallar l’autopista, gent que va col·lapsar l’aeroport i investigats de tota mena.
Vostè en quina situació queda?
Nosaltres no podem entrar a l’Estat espanyol perquè l’ordre d’arrest continua vigent. Per tant, continuarem lluitant des dels tribunals d’Europa, presentant-nos als tribunals i recorrent als tribunals tot el que faci falta perquè continuem confirmant que aquí trobem justícia europea. No com a Espanya, que té més de cent sentències en contra de vulneració de drets humans! És el país amb més sentències contràries d’Estrasburg i Luxemburg.
Pot circular per tot Europa?
Bé, jo no tinc immunitat d’europarlamentari i caldrà veure quina és la reacció d’Espanya a la sentència: la pilota és al seu terrat. S’ha de veure si vol fer el ridícul amb un recurs d’apel·lació o si vol fer un ridícul més gran fent una quarta petició d’extradició. Jo em sento un ciutadà lliure europeu i continuaré anant on calgui per Catalunya.
La imatge de la justícia espanyola i d’Espanya amb tot això del rei ha quedat tocada
Internacionalment el descrèdit de la monarquia i la justícia espanyola és enorme. Per això caldria que el govern espanyol, que no reacciona, entomés d’una vegada el cop i reconduís la situació...pel bé de Catalunya, d’Espanya i d’Europa. Perquè si estan així les coses no sé si al final el que voldran és expulsar Espanya de la Unió Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia