Política

La Generalitat es personarà al cas del 3%

Quim Torra dona instruccions al Gabinet Jurídic i assegura que és un “pas del tot necessari” per analitzar el perjudici

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat al director del Gabinet Jurídic de la Generalitat, Francesc Esteve, que la Generalitat es personi en el cas del 3% “per poder accedir a la instrucció del cas i al sumari”.

La causa afecta a diversos exdirigents i a la cúpula econòmica de CDC, i implica també Convergència i el PDeCAT com a partits.

Torra fa aquest pas després que el vicepresident, Pere Aragonès, demanés que la Generalitat es presentés com a acusació particular en el cas i que Torra es comprometés a fer-ho si els serveis del Palau determinaven que hi havia perjudici per a l’erari català.

Aquest primer pas de comparèixer és, segons Torra, “del tot necessari perquè els serveis jurídics de la Generalitat puguin fer una anàlisi del material incorporat a la causa i avaluar si hi pot haver perjudici patrimonial a la Generalitat”.

Així, segons el comunicat del president, en el cas que, “d’una anàlisi de les diligències practicades, se’n desprengui que hi ha hagut un perjudici per la Generalitat, es formularà escrit d’acusació”. Segons el mateix comunicat, la Generalitat s’ha de personar per conèixer el material i ho fa en qualitat d’acusació particular per si després de fer l’anàlisi es considerés que ha estat perjudicada.

Aragonès, sobre el 3%: “Perseguirem la corrupció i recuperarem fins a l’últim euro públic corromput”

El Govern ha anunciat aquest dimarts que es personarà en la causa com a acusació particular
ACN

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha assegurat que des del Govern “es perseguirà la corrupció” poc després que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi demanat al director del Gabinet Jurídic de la Generalitat, Francesc Esteve, que la Generalitat es personi al cas sobre el 3%.

“Recuperarem fins a l’últim euro públic corromput”, ha escrit Aragonès a Twitter.

El vicepresident ja va proposar que el Govern es personés com a acusació particular a la causa el 2 d’agost i Torra es va comprometre a fer-ho si els serveis del Palau determinaven que hi havia perjudici per a l’erari català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia