Política

La Comissió de Defensa de l’ICAB denuncia vulneracions del dret de defensa dels presos catalans

Els advocats demanen a l’administració penitenciària “canvis efectius” a les presons

La Comissió de Defensa de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) denuncia vulneracions del dret de defensa dels presos catalans i demanen a l’administració penitenciària “canvis efectius” a les presons.

En un comunicat, posen de manifest la “marginació” del paper de l’advocacia en la defensa dels interessos dels presos a Catalunya. Una situació que, segons assenyalen, s’ha accentuat a causa de la crisi sanitària de la Covid-19. Per tot plegat, la comissió reclama una “profunda sacsejada del model” i una resposta “global”. I és que, segons afirmen, el dret a defensa no s’acaba quan una persona és condemnada en ferm sinó que perdura durant el compliment de la condemna.

Aquesta comissió conclou que cal una relació “més propera, professionalitzada i directa” entre l’administració penitenciària i l’advocacia. I afegeix que això faria “més àgil” la resolució de problemes en la vida penitenciària de l’intern.

“El dret a defensa no s’extingeix quan es condemna en ferm a una persona i s’ordena el seu ingrés a presó”, afegeixen en el comunicat, per després afirmar que el dret a defensa “previu i és igualment important” quan es compleix una condemna.

Segons la comissió, múltiples vegades l’advocacia ha intentat resoldre les “dificultats logístiques” per exercir la professió en el món penitenciari i lamenten que han rebut “escasses o inexistents” respostes per part de l’administració. “Cal una profunda sacsejada del model operant fins a dia d’avui. Exigim canvis efectius”, conclouen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia