Política

Corinna apunta Felip VI com a beneficiari durant tota la vida dels negocis del seu pare

Assegura que el rei no pot dir que no té res a veure amb les finances del seu progenitor

Diu que l’emèrit movia grans sumes de diners entre Suïssa i Madrid

L’empresària alemanya Corinna Larsen, antiga amant de Joan Carles de Borbó, ha apuntat directament l’actual cap d’estat espanyol, Felip VI, com a beneficiari “durant tota la seva vida” de la fortuna i els negocis del seu pare, que a principi d’agost se’n va anar als Emirats Àrabs a viure fugint d’Espanya, assetjat pels escàndols de corrupció i els casos judicials. “Felip no pot dir que no té res a veure amb això si se n’ha beneficiat tota la vida. Així que penso que aquí hi ha el problema”, afirma Corinna en una entrevista concedida al digital Okdiario. Admet que Felip VI ha intentat fer un exercici de transparència i ha arribat tard: “No puc dir res sobre si té comptes offshore. Penso que el rei Felip va fer un canvi bastant substancial quan va pujar al poder, en el sentit que va subscriure la família reial i la Casa del Rei a la llei de transparència, i crec que aquest és un gran pas”, declara.

En l’entrevista, l’empresària parla sense embuts. Es declara admiradora de les cases reials del nord d’Europa, en les quals diu que hauria de fixar-se la monarquia espanyola, i afirma que la Constitució de 1978 conté “residus franquistes” que cal netejar. Tot i reconèixer que ha rebut amenaces, no sembla que l’hagin fet desdir d’explicar tota la veritat. Parla de la màquina de diners. “La vaig veure a Palau, a la sala de tresoreria; crec que era l’any 2006 si no ho recordo malament. Era sorprenent. Vaig quedar bocabadada.” Aquesta llicenciada en relacions internacionals, tal com ella mateixa s’encarrega de recordar, assegura també que els administradors de l’emèrit transferien grans quantitats de diners entre Suïssa i Madrid de manera regular. Apunta que si bé desconeix la quantitat exacta, creu que a cada valisa hi devien anar entre 250.000 i 300.000 euros, i que, pel que ha pogut saber pels documents que s’aporten al procediment que segueix la justícia suïssa, podrien haver estat traslladats uns 5 milions en total.

L’emèrit estava obsessionat a fer silenciar l’escàndol de corrupció que amagava. Per això l’empresària assegura que l’emèrit portava el control de tots els periodistes que podien ser perillosos: “Sempre deia: «Dona noms i ens n’ocupem»’”, diu Corinna, que defineix el regnat de Joan Carles I com el d’“una empresa familiar que ha funcionat durant 40 anys i ha tingut immunitat per la Constitució i les seves relacions amb els grans magnats de l’Orient Mitjà”.

En l’entrevista, l’exparella sentimental de Joan Carles de Borbó també parla de la cara fosca del pare de Felip VI, un aspecte fins ara desconegut. Assegura que la va atacar sense miraments: “Es va tornar contra mi d’una manera cruel i agressiva.” I lamenta que l’hagi qualificat “de bruixa a la qual se la podia responsabilitzar de tot el que, com hauria dit Shakespeare, estava podrit a la casa dels Borbons”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona