Política

Cuixart recusa un magistrat del TC que havia de resoldre el seu recurs d’empara per “falta d’imparcialitat”

A l’escrit el líder d’Òmnium recorda que Antonio Narváez el va acusar d’haver participat “a un cop d’Estat encobert”

La defensa del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha presentat una petició per recusar el magistrat del Tribunal Constitucional Antonio Narváez Rodríguez, que havia de participar en la resolució del seu recurs d’empara presentat al mateix tribunal.

A l’escrit, la defensa recorda que el magistrat va participar en una conferència el 2017 sota el títol El problema català, perspectiva constitucional on va assegurar que Cuixart havia participat “en un cop d’Estat encobert més greu que el de l’any 1981”. Per aquest motiu els lletrats consideren que Narváez “no és imparcial”.

Al recurs, presentat aquest dimecres, la defensa al·lega que el magistrat va emetre “judicis de valor” quan el seu càrrec només li permetia fer “apreciacions jurídiques” i remarca que ho va fer “aprofitant la seva condició de magistrat del TC i fent ús de l’altaveu que suposava la presència de mitjans de comunicació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia