Política

Extremadura i Astúries se sumen a la petició de l’estat d’alarma per restringir la mobilitat nocturna

Fernández Vara aprovarà assegura que aquesta és la millor solució per no tornar a un confinament total

El govern asturià decreta el confinament perimetral d’Oviedo, Gijón i Avilés

Els governs d’Extremadura i d’Astúries han anunciat aquest divendres que demanaran al govern espanyol que declari l’estat d’alarma, tal com ja ha fet el lehendakari basc, Iñigo Urkullu. Amb aquesta mesura els tres governs autonòmics busquen disposar de la cobertura legal necessària per adoptar mesures de restricció de la mobilitat nocturna.

I així ho ha anunciat aquesta tarda el president de la Junta d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara, en una compareixença conjunta amb el seu vicepresident segon i conseller de Sanitat, José María Vergeles, després d’un Consell de Govern extraordinari. El cap de l’executiu extremeny ha precisat que seria “lògic” que l’estat d’alarma es decretés per a tot l’Estat.

Fernández Vara ha indicat que la sol·licitud es tramitarà avui mateix al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i que el toc de queda es prendrà una vegada sigui efectiu l’acord de l’estat d’alarma “perquè així tindrà absoluta cobertura legal”.

Ha volgut deixar clar que no demanen l’estat d’alarma per tornar a “confinar la ciutadania” sinó per restringir la mobilitat nocturna de les dotze de la nit a les sis del matí. “Que la gent no es pensi que se la confinarà demà”, ha reblat.
El president extremeny ha augurat que s’apropen “setmanes complicades” i la millor solució seria el confinament. No obstant això, ha defensat que l’obligació del govern és “ponderar” les mesures” i “cal entendre que no és possible” un nou confinament total “perquè no hi pot haver salut sense economia i economia sense salut”. És per això que, segons ell, aquesta és “la millor de les solucions possibles”.

Segons ha explicat, de les seves converses amb altres presidents autonòmics es posa de manifest que tots tenen les mateixes preocupacions i coincideixen amb un increment de casos “clar i evident” malgrat que es prenen mesures.

Confinaments perimetrals a Astúries
En la mateixa línia, el president del Principat d’Astúries,Adrián Barbón, ha sol·licitat la declaració de l’estat d’alarma per tenir cobertura legal per imposar un toc de queda nocturn. Mentrestant, el govern asturià sol·licitarà al Tribunal Superior de Justícia d’Astúries que autoritzi la limitació de la mobilitat entre la mitjanit i les sis del matí.

A més, el govern asturià ha anunciat el confinament perimetral d’Oviedo, Gijón i Avilés. Els ciutadans no podran entrar o sortir d’aquestes ciutats tret per motius laborals o urgències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia