Política

El jutge deixa en llibertat sense mesures cautelars tots els detinguts en l’operació ‘Volhov’

Vendrell, Madí, Soler i Vinyals i la resta d’empresaris arrestats per la Guàrdia Civil dimecres han sortit en llibertat amb càrrecs

Un centenar de persones es concentren a l’exterior de la Ciutat de la Justícia per donar-los suport

L’exdirigent d’ERC Xavier Vendrell, l’editor Oriol Soler, l’exdirigent de CDC David Madí, el president de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes i excònsul honorari de Letònia a Barcelona, Xavier Vinyals; els empresaris d’Events Roc Aguilera i Toni Fusté; el regidor de Cabrera de Mar, Enric Mir, l’interventor del consell d’esports, Jordi Serra, i la professora d’institut Marta Molina han quedat en llibertat amb càrrecs i sense mesures cautelars després de passar a disposició judicial.

Tots els detinguts per la Guàrdia Civil en l’operació Volhov’s’han negat a declarar i la fiscalia no ha demanat mesures cautelars contra ells.

Els nou detinguts han arribat a la Ciutat de la Justícia a un quart de deu del matí després de passar dues nits a la caserna de la Guàrdia Civil. Cap a les onze han començat a pujar dels calabossos a la sala de vistes on s’han fet les compareixences, i de seguida han anat sortint, un a un, en llibertat. Ho han fet a peu per una porta lateral de la Ciutat de la Justícia, on els esperaven familiars, amics i companys d’empresa o de partit entre aplaudiments i abraçades.

Els primers en quedar lliures i poder sortir han estat els empresaris d’Events, Aguilera i Fusté. Després ho han fet Enric Mir i Marta Molina, Xavier Vinyals, David Madí, Jordi Serra i Oriol Soler. Xavier Vendrell ha estat l’últim i un dels més aclamats. La causa està oberta per malversació de fons públics, tràfic d’influències, prevaricació, blanqueig de capitals, suborn i desordres públics.

L’operació policial deriva d’una investigació iniciada el 2016 contra un suposat frau en les subvencions de la Diputació de Barcelona a entitats properes a CDC. El 2018 es van fer diverses detencions, entre ells l’expresident de la Diputació, Salvador Esteve. La investigació va passar de la Policia Nacional a la Guàrdia Civil, que va aprofitar unes converses gravades per l’empresari i activista Víctor Terradellas amb Vendrell i Madí poc abans de l’operació policial. La Guàrdia Civil va punxar els telèfons de Vendrell i Madí i d’aquí n’ha extret diverses conclusions.

Així, s’apunta que Vendrell, Madí i Soler podrien estar al capdavant de la plataforma independentista Tsunami Democràtic. També creuen que tots tres i Vinyals eren homes molt propers a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i haurien intentat finançar part de les despeses de l’exili a Bèlgica, i fins i tot aconseguir el suport militar i econòmic de Rússia a la independència de Catalunya. Per últim, creuen que Madí, Vendrell, Soler i Vinyals haurien desviat fons públics a través de subvencions i adjudicacions de contractes a despeses de l’independentisme, i que haurien pressionat càrrecs municipals i de la Generalitat per beneficiar les seves companyies.e.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona