Política

Hongria i Polònia bloquegen el pressupost de la UE per la condicionalitat respecte a l’estat de dret

La manca d’unanimitat entre els estats impedeix posar en marxa el fons de recuperació

Brussel·les reclama “responsabilitat política” a Hongria i Polònia per desbloquejar el fons de recuperació

L’eurocomissari de Pressupost diu que el paquet econòmic “no és una qüestió d’ideologies” sinó “d’ajudar als ciutadans”

Hongria i Polònia mantenen el pols i bloquegen el pressupost per als pròxims set anys de la Unió Europea.

En la reunió d’ambaixadors dels 27 on s’ha fet la votació del paquet econòmic, Budapest i Varsòvia han expressat “reserves”, cosa que no ha permès aconseguir la unanimitat necessària. Hongria i Polònia bloquegen l’acord perquè no veuen amb bons ulls un mecanisme que permetria congelar els fons europeus en cas que un estat no respecti l’estat de dret.

El bloqueig al paquet, amb un total d’1,8 bilions d’euros, impedeix la posada en marxa del fons de recuperació de 750.000 milions d’euros acordat pels 27 al juliol per ajudar els estats a superar la crisi de la Covid-19.

Segons ha anunciat el portaveu de la presidència alemanya de torn de la Unió Europea, Sebastian Fischer, Hongria i Polònia han bloquejat la decisió dels nous recursos propis, necessària perquè la Comissió Europea pugui emetre deute als mercats per finançar el fons de recuperació.

L’eurocomissari de Pressupost, Johannes Hahn, ha reclamat a Hongria i Polònia que “assumeixin responsabilitat política” per desbloquejar el pressupost de la Unió Europea i el fons de recuperació.

Després de la negativa de Budapest i Varsòvia a votar a favor dels nous recursos propis, pas necessari perquè la Comissió Europea pugui emetre deute als mercats per finançar el fons, Hahn s’ha mostrat “decebut” amb la manca d’avenç per posar en marxa el paquet econòmic acordat pels 27 al juliol. “No és una qüestió d’ideologies, sinó d’ajudar als ciutadans en la pitjor crisi des de la Segona Guerra Mundial”, ha assenyalat Hahn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia