Política

El govern espanyol es compromet a ampliar el decret contra els desnonaments

Montero diu que l’esmena pactada entre Podem, ERC i Bildu “no té sentit”

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha verbalitzat aquest dimarts el compromís del seu executiu d’ampliar el decret aprovat al mes de març que establia una moratòria sobre els desnonaments i que expira el 31 de gener.

L’executiu prova de superar d’aquesta manera la crisi oberta en el si del govern de coalició després que Podem va registrar juntament amb ERC i Bildu una esmena als pressupostos per ampliar la moratòria a tots els desnonaments que afectin persones en situació de vulnerabilitat.

Segons Montero, “no hi ha hagut cap discrepància dins del govern” sobre aquesta qüestió, i un cop assumit aquest compromís l’esmena de Podem als pressupostos “no té sentit”.

Preguntada per aquesta qüestió a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la portaveu del govern espanyol ha recordat que el decret actual expira d’aquí a més de dos mesos i, per tant, “tenim temps per arribar a acords” per prorrogar la norma i eventualment “incorporar-hi elements d’interès” per “ser eficients en una política important”.

Per tant, segons Montero, la iniciativa sobre aquesta matèria “la prendrà el mateix Consell de Ministres” quan “falti poc” perquè expiri la vigència de l’actual decret, i per tant l’esmena presentada conjuntament per Podem, ERC i Bildu “no té sentit”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia