Política

Budó, sobre l’acord d’ERC per als pressupostos estatals: “Benvingut sigui però vull veure que realment s’executi”

La consellera de la Presidència diu que l’experiència no li fa ser gaire optimista sobre el compliment de les inversions

S’obre a celebrar les eleccions durant més d’un dia si hi ha acord de la majoria de partits

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha celebrat l’increment d’inversions per a Catalunya que preveu l’acord d’ERC amb el govern espanyol sobre els pressupostos estatals per al 2021. En una entrevista a ’El Matí de Catalunya Ràdio’, s’ha mostrat escèptica sobre que s’acabi complint i ha recordat que no és la primera vegada que des del govern espanyol es posen aquestes xifres per a Catalunya. “Des del Govern celebrem aquest increment d’inversions però demanem que ho executin. El paper ho aguanta tot però la realitat després és una altra”, ha afegit. L’acord entre PSOE i ERC preveu 2.339 milions per a Catalunya per al 2021, 240 milions més del que inicialment estava previst.

La consellera ha recordat que fa uns anys el president Mariano Rajoy va prometre 4.000milions i que uns anys després l’actual president, Pedro Sánchez, parlava de 2.200 milions. “No és la primera vegada que hi ha aquestes xifres”, ha afegit mostrant el seu escepticisme sobre que realment s’acabi complint aquesta inversió per a Catalunya. “El Govern necessita que els pressupostos de l’Estat i les inversions previstes s’executin”, ha reblat.

Eleccions més d’un dia

ha assegurat que l’executiu català està disposat a allargar la jornada electoral del 14-F més d’un dia si així ho acorda la majoria de partits. “Si veiem que alguns dels mecanismes no queden prou garantits i que cal reforçar les eleccions allargant la durada de les mateixes, un dia més o el que sigui, si hi ha acord entre formacions, hi estem disposats”, ha afegit.La consellera ha recordat que això requeriria d’una modificació puntual de la llei electoral. I ha refermat que allargar les votacions és una opció que “no està descartada”.

Budó ha explicat que en els pròxims dies, sense concretar, el Procicat anirà aprovant els diferents protocols sobre les eleccions al Parlament. I ha assegurat que després les propostes aprovades es traslladaran a una taula de partits on s’acabaran de consensuar. “Volem escoltar i tenir en compte les seves consideracions”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona