Política

Cs votarà en contra dels pressupostos de Sánchez perquè ha triat la “via radical”

Lamenta que les “línies taronges no s’han complert” i censura el suport d’ERC i EH Bildu

La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, ha anunciat que els deu diputats del partit liberal al Congrés votaran en contra dels pressupostos generals de l’Estat. Arrimadas ha criticat que el cap de l’executiu, Pedro Sánchez, hagi triat la “via radical” amb ERC i EH Bildu i hagi rebutjat la “via moderada”. “Mai més podrà dir que no tenia una altra opció”, ha afirmat la líder de Cs en roda de premsa a la cambra baixa aquest dijous. Arrimadas ha retret que Sánchez “ha preferit agafar la mà d’Otegi i Junqueras” i ha acceptat “contrapartides intolerables”. La presidenta de Cs ha lamentat que “les línies taronges no s’han complert”. “Els PGE no compleixen els requisits necessaris perquè un partit de centre pugui donar-hi suport”, ha assegurat.

El partit liberal ja ha votat en contra dels pressupostos en comissió aquest dijous al costat de PP i Vox. Arrimadas ha argumentat que Cs va ser el primer partit a allargar la mà a Sánchez i ha treballat durant dos mesos per millorar el text. La líder del partit ha afirmat que Cs ha aconseguit “coses importants”, com introduir l’esmena sobre la targeta sanitària única.

Arrimadas ha argumentat que ERC i EH Bildu eren “innecessaris” amb els vots afirmatius de Cs i ha afirmat que “èticament” el suport dels grups independentistes és censurable. Segons la líder del partit liberal, Cs ha fet un “servei a Espanya” perquè ha posat en relleu que Sánchez ha triat socis quan tenia una altra opció. “Molts espanyols se senten orfes”, ha afirmat.

Sense Cs, “hauria semblat que Sánchez no tenia més remei que agafar la mà d’Otegi i Junqueras”, ha dit. Arrimadas ha criticat que altres partits de l’oposició hagin estat “de vacances” i no hagin treballat per millorar els comptes. “Estem molt orgullosos del que hem aconseguit”, ha remarcat, i ha dit que seguiran treballant per intentar incloure alguna esmena.

Arrimadas ha assegurat que Cs és un partit que “seguirà sent responsable” i “útil” però ha vist “molt complicat” que el seu vot canviï de cara a la setmana vinent perquè caldria que el govern espanyol “desfés” la via d’ERC i EH Bildu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona