Política

Sánchez compara els pressupostos amb la vacuna de la covid perquè actuen contra la crisi econòmica

El socialista diu que vol sumar els independentistes al seu projecte espanyol i demana una dreta “civil i no trumpista”

El president espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha aprofitat un discurs davant el seu partit per comparar els pressupostos general de l’Estat que està tramitant el seu executiu al Congrés amb la vacuna de la covid-19. El socialista ha considerat que els comptes contenen l’esperit “de la millor tradició socialista” i ha lloat els seus efectes. “La vacuna és a la crisi sanitària el que els pressupostos generals de l’Estat són a les crisis econòmica i social derivades de la sanitària. Els pressupostos són la millor vacuna contra el virus de la injustícia, la desocupació i la falta de creixement”, s’ha atrevit a dir, tot estenent la mà als “partits i agents socials que vulguin donar-hi suport a uns comptes necessaris per a Espanya”.

Per a Pedro Sánchez, ara són “temps d’inclusió” i per això ha fet una crida a la unitat a l’entron dels pressupostos que presenta i que, segons ell, són “de país, amb la major inversió social de la història”. “Són un punt d’inflexió, una eina que va a canviar el rumb del país per a bé”, ha comentat, després de llistar el que, per a ell, són els punts més importants del projecte de comptes.

En el seu discurs, Sánchez ha intentat definir “la Espanya que vol” el PSOE, repetint en diverses ocasions que vol “avançar en drets” i fer de l’ecologisme, la sostenibilitat, l’avenç empresarial i la cohesió social i territorial els pilars de la seva política. “Sempre hem estat a l’alçada en els moments necessaris, i ara també ho estarem”, ha dit, tot augurant “una legislatura llarga però fructífera”.

El socialista també ha explicat que en els seus plans entra també seduir l’independentisme i fer que “aquells que se senten aliens al projecte espanyol” acabin “incorporant-s’hi” fruit de les polítiques que el seu govern vol impulsar. De la mateixa manera, ha demanat per a Espanya, una dreta política “civils, europea i no silvestre o trumpista com s’està veient ara”.

“Regalar seguretat” per Nadal

Per últim, Sánchez ha defensat la política del seu govern per gestionar la crisi de la covid-19 i ha lloat el pla de vacunació que prepara per a principis d’any. De la mateixa manera, ha demanat als ciutadans “prudència” durant les festes de Nadal. “És necessari avantposar-la”, ha dit, tot assegurar que és conscient que aquest any haurà de ser diferent als anteriors. “Aquest Nadal, regalem seguretat als que estimem, per seguir tots junts en propers anys”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia