Política

El síndic demana que els veïns paguin part de les obres per renovar Lloret

Teixidor insta l’Ajuntament a introduir contribucions especials per millorar carrers d’urbanitzacions i barris

Destinen 587.000 euros a la via pública

El síndic del ciutadà de Lloret de Mar, Joaquim Teixidor, demana a l’Ajuntament que apliqui contribucions especials per fer obres al municipi. Durant l’explicació de la memòria de la seva activitat del 2019 en el ple d’ahir, Teixidor va exposar: “Si es volen fer inversions i millorar Lloret, crec que és el moment que els veïns paguin una part. Si no, serà molt difícil que es facin obres a la via pública.”

Teixidor considera que hi ha molts punts “del nucli antic, però també d’altres barris com el Molí o urbanitzacions com Torregrossa”, on és del tot necessari actuar. “No tot ha de ser l’aparador de la zona turística. Podria ser amb una aportació del 15%, del 20% dels veïns en el cost de l’obra. No s’ha fet mai, però altres pobles ho fan.”

Setanta-nou queixes

L’any passat, el síndic del ciutadà va rebre 79 queixes i 93 consultes. De queixes, en va rebre per ocupacions de pisos, per devolució de viatges pagats i no realitzats o per conflictes familiars, entre altres motius. L’apartat d’altres (16) va superar els de medi ambient i benestar i família, tots dos amb 11.

Teixidor es va permetre de recomanar que hi hagi una borsa voluntària perquè els treballadors municipals –uns 360– puguin destinar una part del sou a comprar en els establiments de la vila. El síndic va elogiar la targeta moneder Compra a Lloret.

El ple va aprovar una inversió de 587.000 euros en millores a la via pública, tal com demana el síndic. Francisco Pastor (PSC) es va queixar que els tres carrers on s’intervindrà siguin al centre del poble. L’alcalde, Jaume Dulsat (Junts), va rebatre’l i va dir que s’actuarà als barris del Molí i el Rieral-Can Sabata, entre d’altres. S’intervindrà, per exemple, al carrer Felip i Gibert i al carrer de les Cabres. Una part de les inversions es finançaran amb el romanent de tresoreria del 2019.

Els 587.000 euros formen part d’una modificació del pressupost (la número 14) per un import d’1,9 milions, aprovada ahir només amb el vot en contra de Cs (quatre regidors) i el PSC (un). Amb els gairebé dos milions, es compraran, entre altres, pisos per a lloguer social (800.000 euros) i s’habilitarà un espai exterior al mercat municipal perquè es converteixi en un rober de Càritas (12.000 euros). Els 800.000 euros provenen dels pressupostos participatius, que s’han cancel·lat d’acord amb el consell veïnal. L’Ajuntament i Càritas han signat un conveni per fer realitat el rober, que s’allargarà fins al 31 d’octubre del 2022. El rober anirà destinat a persones amb pocs recursos perquè puguin accedir a roba i perquè l’espai ajudi la ciutadania a rebre coneixements de costura i reciclatge de roba. L’accés, en horari del mercat, serà pel carrer Sénia del Ràbic.

LA XIFRA

12.000
euros
destinarà l’Ajuntament perquè Càritas tingui, fins al 31 d’octubre del 2022, un rober al mercat municipal.

“Amb 129 pisos de lloguer social no en fem prou”

La regidora d’Habitatge, Jennifer Pérez (ERC), va dir ahir que l’Ajuntament de Lloret, en col·laboració amb entitats i administracions, gestiona actualment 129 pisos de lloguer social. “No en fem prou”, va admetre, en relació amb les circumstàncies que ha provocat la pandèmia. D’aquests pisos, només deu són de titularitat municipal. L’equip de govern aspira a ampliar aquest nombre amb els 800.000 euros inclosos en la modificació d’ahir d’1,9 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia