Política

La CUP celebra l’ajornament però reclama “criteris objectivables” per decidir la nova data electoral

Lamenta que el govern “no hagi pres les mesures sanitàries, socials i econòmiques” per arribar al 14-F en un escenari raonable”

La CUP veu bé posposar la data de les eleccions fins al 30 de maig però exigeix al govern que fixi uns “criteris objectivables i verificables” a partir de dades sanitàries abans de decidir una determinada data electoral.

En una roda de premsa posterior a la reunió de la taula de partits, el diputat de la CUP Carles Riera ha valorat que l’ajornament “va en el bon camí” que havia sol·licitat la seva formació ja que perquè “ens trobem en una situació epidemiològica negativa, crítica, i que té tendència a empitjorar en les properes setmanes”.

Pel que fa a la nova convocatòria, marcada d’entrada per al 30 de maig –quan el govern preveu que l’escenari epidemiològic sigui millor que l’actual–, Riera ha reclamat que no sigui decidida “per criteris partidistes o electoralistes de ningú” sinó per “criteris objectivables i verificables” fixats per endavant.

“Ningú amb certesa pot saber com estarem el 30 de maig, però podem fixar uns criteris que han de ser marcats pels experts i els treballadors de la sanitat”, ha afegit.

Riera ha retret al govern que a la taula de partits d’avui “en cap moment s’han posat sobre la taula dades objectivables i rigoroses sobre els escenaris”.

També ha criticat que l’executiu “no hagi pres les mesures sanitàries, socials i econòmiques per arribar al 14 de febrer en un escenari raonable”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia