Política

Foment veu l’ajornament del 14-F “injustificat” i alerta que portarà conseqüències negatives a l’economia catalana

La patronal celebra dilluns un comitè executiu extraordinari per analitzar-ho i decidir si cal “prendre decisions”

Foment del Treball alerta que l’ajornament de les eleccions fins al 30 de maig és “una decisió arbitrària i injustificada que portarà conseqüències molt negatives en l’economia catalana”. Així ho ha assegurat en una entrevista al 3/24 el president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, que ha anunciat que dilluns reunirà un comitè executiu extraordinari per analitzar-ho i “prendre decisions, si s’escau”. Foment va dirigir aquesta setmana una carta al govern espanyol en què reclama una injecció de diners directa a les empreses. Sánchez Llibre està convençut que atendran la seva petició perquè “si no ho fessin, milers de companyies petites i mitjanes es veurien abocades a tancar”.

La patronal posa damunt la taula diverses vies per facilitar el camí a les empreses afectades per la covid-19, com un endeutament de l’Estat de 50.000 MEUR “que vagin a les venes de les empreses que han patit”, una rebaixa dels impostos o la condonació del deute dels crèdits ICO.

El president de Foment alerta que hi ha empresaris “desesperats”, i ha apuntat que els sectors més afectats són els de la restauració, l’hosteleria i el turístic, “que representen un 25% del PIB català”. Sánchez Lllibre ha dit que amb el Govern hi ha “telèfons oberts” però que a l’hora de la veritat “menystenen” els empresaris: “No ens tenen en compte i ajornen unes eleccions sense pensar en l’economia”, ha reblat.

Sánchez Llibre ha insistit que Catalunya necessita “lideratge econòmic i polític” i per això el canvi de la data de les eleccions els sembla “una mala decisió”. “Ens sentim defraudats, menystinguts i impotents davant la previsió d’eleccions que ha fet el Govern, que no només les retarda tres setmanes, sinó tres mesos i d’una manera arbitrària”, ha carregat.

L’ajornament electoral pot comportar, assegura, “resultats econòmics molt negatius per la generació d’ocupació”. Ha assenyalat que, amb aquest nou calendari, probablement no es podran aprovar uns pressupostos per al 2021 i que també “és possible que no tinguem els del 2022”.

A la reunió del comitè executiu extraordinari convocat per dilluns, la patronal examinarà la decisió d’ajornar les eleccions i decidirà “si pren decisions, si s’escau”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia