Política

Suport polític i d’entitats al conseller d’Exteriors després de la sentència

La candidata de JxCat a les eleccions al Parlament, Laura Borràs, ha estat una de les primeres a reaccionar i donar suport al conseller d’Exteriors, Bernat Solé (ERC), condemnat avui pel TSJC a un any d’inhabilitació pel seu paper l’1-O, quan era alcalde d’Agramunt.

“El rellotge de la (in)justícia espanyola té el seu propi ritme. Ja n’hi ha prou! La justícia espanyola no pot decidir qui és o no és president o qui és o no és conseller. Tot el suport”, ha publicat en un missatge a Twitter.

L’expresident del Govern i líder de Junts, Carles Puigdemont , també ha reaccionat d’immediat a la xarxa: “Tot el meu suport davant d’aquesta condemna injusta que no fa res més que confirmar que la repressió continua intacta. Han passat més de tres anys del referèndum i l’Estat continua reprimint, sense fre”.

El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha lamentat després de la inhabilitació de Bernat Solé que s’insisteixi en la “repressió i la venjança”.

Per la seva part, el president del Parlament, Roger Torrent, veu la condemna per al conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència com un “nou acte de venjança per l’1-O”. “A cop de sentència no acabaran amb les aspiracions democràtiques de la majoria d’aquest poble. Tot el suport, Solé. Amnistia i autodeterminació”, ha afegit el president del Parlament a través del seu compte de Twitter.

La portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, també ha donat suport al conseller: “Permetre que la gent voti mai hauria de ser delicte. En aquest país la repressió no s’atura i es pensen que es pot decidir tot a cop de sentència judicial. Tot el suport”, ha escrit la consellera de la Presidència a través d’un missatge a les xarxes socials.

El president del PDeCAT, David Bonvehí , també ha volgut donar suport en nom del partit al conseller d’Exteriors, Bernat Solé, a través d’un missatge a Twitter.

La número tres de la CUP a la llista per Barcelona de les eleccions del Parlament, Eulàlia Reguant, ha criticat que el TSJC condemni el conseller d’Exteriors, Bernat Solé: “Presidents, eleccions i consellers. La funcionalitat del TSJC”, ha escrit.

Solé també ha rebut el suport de les entitats Òmnium i ANC. El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha advertit que “la repressió no s’atura”. “No es pot formar part d’un Estat on són els jutges i fiscals els qui escullen els Consellers”, en un missatge on també ha demanat l’amnistia.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie , ha constatat que l’Estat “necessitava un alcalde inhabilitat per fer por al món municipal”. “Utilitzem la seva repressió com un boomerang que acabi condemnant l’Estat als tribunals internacionals i reforçant la causa”, ha afegit.

Des del compte oficial, l’ANC ha subratllat que “l’Estat no paeix la derrota en el referèndum”. “Una sentència més en la causa general contra l’independentisme que acabarà anul·lada als tribunals internacionals”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia