Política

Cs impugna la cobertura electoral de la CCMA i demana que JxCat i Vox no tinguin més presència que la CUP i el PPC

El partit creu la “flexibilitat ponderada” que s’han fixat TV3 i Catalunya Ràdio contravé la llei

Cs ha presentat un recurs a la Junta Electoral de Barcelona contra la cobertura que ha preparat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de cara a la campanya que comença aquesta nit.

El text del recurs demana que els considerats grups polítics significatius sense drets electorals –JxCat i Vox– tinguin una presència “inferior o molt inferior al de les forces amb representació” i, per tant, menys que els grups més petits de l’esgotada legislatura: la CUP i el PPC.

TV3 i Catalunya Ràdio han proposat partir dels resultats de les passades eleccions, del 2017, per determinar l’ordre de representativitat i el temps que se’ls dedica. També han establert que els grups polítics significatius no podran tenir més temps que els partits que van obtenir representació en aquells comicis. No obstant això, apel·la a la “proporcionalitat ponderada” que respecti el dret a la informació, la qual cosa Cs entén com a una falta de garanties del compliment de la llei pel que fa a la presència dels partits en pantalla.

El partit taronja denuncia que la CCMA dóna un tractament informatiu “superior” als grups polítics significatius en detriment “injustificat” dels qui tenen reconeguts els drets electorals per haver obtingut representació el 2017.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia