Política

Dani Cornellà denunciarà els cops dels Mossos

Critica la “impunitat policial” i, amb un informe mèdic de l’agressió, presentarà una denúncia demà als jutjats

El diputat electe de la CUP per Girona i alcalde de Celrà, Dani Cornellà, va haver d’anar divendres a la nit al centre d’atenció continuada Güell per ser atès d’un cop al cap durant la manifestació en contra de l’empresonament de Pablo Hasél a Girona. Cornellà, en declaracions a aquest diari hores abans de la concentració que va tenir lloc ahir davant de l’ajuntament de Celrà –en solidaritat amb ell i amb les persones ferides i detingudes aquests dies–, va anunciar que demà al matí presentarà una denúncia contra l’actuació dels Mossos als jutjats de Girona.

Segons va declarar, el diputat va rebre dos cops, un a la cama i un altre al cap per un agent de la Brimo dels Mossos d’Esquadra durant l’actuació policial per dispersar la protesta. “Tot va començar quan els Mossos van carregar contra el miler de manifestants que hi havia per la vaga d’estudiants i per la llibertat d’expressió i de Pablo Hasél, quan només eren tres les persones que estaven pintant la façana dels jutjats. Jo, que era amb el grup de periodistes que seguien els esdeveniments, em vaig acostar al noi que demanava ajuda perquè li estaven fent mal, i va ser aleshores quan la Brimo va tornar a carregar contra tothom i jo vaig rebre l’agressió.” Commocionat, va ser quan va decidir anar al CAP més proper i ara que té l’informe mèdic presentarà la denúncia. “Hi ha gravacions i tots els periodistes que eren amb mi en van ser testimonis i es van esgarrifar”, assegura.

“Sempre la Brimo”

Dani Cornellà, que està indignat amb el que ha succeït, es queixa que això que li ha passat a ell, que és un càrrec públic, fa mesos i anys que li ha passat a molta altra gent i no transcendeix si no és que perden un ull. Es queixa que “quasi sempre” hi ha el mateix cos dels Mossos implicat –la Brimo– en “les agressions violentes, detencions injustificades i gratuïtes en molts casos”. Segons ell, “aquest model, no correspon al d’una democràcia. I no podem permetre que això continuï així, ni que les institucions no ho reverteixin”. Cornellà, a qui unes tres-centes persones van voler donar suport ahir al seu poble natal, creu que vivim en un moment de falta de llibertat d’expressió i també d’un gran cansament del jovent davant la falta d’oportunitats en els àmbits social i econòmic. “Com ells, estic fart de la situació que vivim: quan posem urnes, ens apallissen. Quan dissolen el govern i es tornen a fer eleccions imposades pels jutges, votem i no serveix per a res. Tot continua igual que sempre. El futur no és cap garantia de res. I la resposta és amb porres i foam!”.

Llibertat amb càrrecs

La jutgessa d’Instrucció de guàrdia de Girona va deixar en llibertat amb càrrecs els dos joves detinguts divendres en la tercera nit d’aldarulls a la ciutat. Els dos estan investigats per delicte d’atemptat als agents de la autoritat i lesions lleus. A un d’ells, a més, se li suma un delicte de danys lleus.

LA FRASE

Tot continua igual que sempre. El futur no és cap garantia de res. I la resposta és amb porres i ‘foam’!
Dani Cornellà
DIPUTAT per la cup i alcalde de celrà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia