Política

Les tres condicions de la CUP: Mossos, referèndum i pla de xoc

La formació reclama un “gir radical” i “reprendre” l’aposta per l’autodeterminació

Assegura que la Mesa del Parlament tindrà un paper “fonamental” en la pròxima legislatura

La CUP ha condicionat aquest dissabte el seu suport al nou Govern, que negocia amb ERC i JxCat, al fet que es compleixin els tres principals pilars del seu programa: una reforma del model de Mossos d’Esquadra, un pla de xoc per rescatar els sectors més afectats per la crisi i un referèndum d’autodeterminació.

Així ho han explicat en roda de premsa els diputats electes Eulàlia Reguant i Carles Riera després de la reunió del seu Consell Polític, en el qual s’han debatut les condicions per formar Govern i s’han analitzat els escenaris oberts arran de les eleccions catalanes del 14F, en les quals van obtenir 9 escons.

“El programa és la nostra prioritat. En absolut són les cadires”, ha assegurat Riera, qui ha evitat detallar si entraran en l’executiu, però ha indicat que estaran “en disposició d’assumir totes les responsabilitats que siguin necessàries sense que la repressió sigui un límit”.

En aquest sentit, ha assenyalat que prendran la “posició institucional” que els sembli més “adequada” a cada moment per tenir “més força i capacitat” d’assumir els tres objectius programàtics que han situat com a condició ’sine qua non’ per pactar el nou executiu català.

“Estem a l’espera dels esdeveniments que ens guiaran perquè la militància decideixi”, ha agregat el diputat de la formació anticapitalista.

La CUP ha reclamat un “pla de rescat” social, un “gir radical” i “reprendre” el camí cap a l’autodeterminació com a “prioritats” per decidir el seu paper institucional en la pròxima legislatura. La formació preveu que la Mesa del Parlament tingui un paper “fonamental” a l’hora d’aplicar un “pacte antifeixista” i garantir el debat “sense restriccions”. “Si aquest és l’enfocament, nosaltres estem disposats a assumir totes responsabilitats”, ha assegurat el diputat Carles Riera en una roda de premsa per valorar l’actualitat política. Riera ha reiterat que la formació posarà l’enfocament de la legislatura “al centre” i ha assegurat que el fet que la CUP ocupi un lloc a la Mesa “mai” suposarà un “intercanvi de cadires”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona