Política

L’oposició facilita part de les inversions del govern gironí

Els acords amb el PSC i Cs permeten desencallar-les per valor de prop de 2 milions d’euros

Són part dels 13 milions d’inversions que el govern de Junts i ERC no va poder tirar endavant al gener

Ple rere ple i amb acords negociats a diferents bandes amb formacions a l’oposició, el govern de Girona (Junts i ERC), tira endavant part de les inversions que van ser tombades al gener, quan van ser presentades en bloc.

En el ple d’ahir, cinc de la vintena de punts a l’ordre del dia -a través de modificacions pressupostàries- van permetre sumar prop de dos milions d’euros en inversions (als quals caldria afegir uns 715.000 euros del pla d’inversions aprovats també en el ple del mes de gener). L’import queda lluny encara dels 13 milions d’inversions que va presentar infructuosament el govern al gener.

Esperant pressupost

Tot plegat però, a l’espera d’un pressupost que el conjunt de l’oposició va reclamar al govern, recalcant que Girona és ara l’única ciutat de 100.000 habitants que no té encara pressupost.

L’oposició va permetre desencallar aquests punts amb vots a favor o abstencions, cas per cas. Qui s’hi va avenir més fàcilment van ser clarament els grups del PSC i de Ciutadans, mentre Guanyem Girona va mantenir sembre l’abstenció i en algun cas va optar fins i tot pel vot negatiu. L’import més important (uns 887.000 euros) va ser per la inversió en habitatge social amb l’adquisició d’uns 12 pisos. En dos casos, qui va facilitar que la inversió tiri endavant va ser només el vot favorable del grup de Ciutadans: va ser el cas per una inversió d’uns 335.000 euros per comprar maquinària i vehicles per les brigades i serveis municipals; també per l’import d’uns 307.000 euros per a l’adquisició de 16 vehicles per la policia municipal.

En aquests dos punts el PSC es va abstenir, però el seu vot favorable va ser decisiu en altres inversions per a la millora d’espais públics com la reforma del parc Mas Masó, la plaça Pallach o del local que passarà a ser la seu del col·lectiu LGTBI.

Un altre bloc d’inversions permetrà la reparació del passallís de l’Onyar i obres de millora a l’entrada est de la ciutat: el pont de Montilivi - Vista Alegre, la passera de Mas Ramada amb la Creueta i la reforma del carrer del Carme.

Compareixença pel Bloom

El ple va votar unànimement a favor de la compareixença de l’alcaldessa, Marta Madrenas, i de la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana, perquè donin explicacions sobre el Bloom, el fracassat projecte tecnològic 3D. La petició la feien els tres partits a l’oposició (PSC, Guanyem i Cs), i l’equip de govern s’hi va avenir optant per votar-hi també a favor, disposat a “donar totes les explicacions”.

Tres mocions van ser aprovades: la de l’Ateneu d’Acció Cultural (Adac), en defensa de la unitat de la llengua catalana, la de les Joventuts d’Esquerra Republicana en suport a una llei d’Amnistia i la que presentava Guanyem Girona per la pacificació dels entorns escolars a la ciutat.

En canvi la moció de Cs referent als disturbis a la ciutat en motiu de les manifestacions de suport a Pablo Hasel va ser rebutjada i només van votar-hi a favor PSC i CS.

Enxampats fent mofa en directe

Males passades dels plens telemàtics. Marta Sureda, Martí Terés i Nuria Pi, membres de l’equip de govern de Junts, van quedar retratats ahir en directe quan per error van compartir l’escriptori d’un dels seus ordinadors amb una conversa en la qual comenten irònicament el ple. Els tres regidors, a través d’un grup batejat “Els tres magnífics” fan mofa de Jordi Calvet (PSC), que “sempre fica la pota” i carreguen contra un company de govern, ÀdamBertran (ERC) que “es creu graciós”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia