Política

Pyongyang refusa qualsevol diàleg amb Washington

Corea del Nord acusa Biden de fer una política hostil i adverteix els EUA d’una crisi fora de control en un futur proper

Les declaracions arriben en resposta al discurs al Congrés del president nord-americà

Corea del Nord va tallar de soca-rel ahir qualsevol iniciativa d’acostament iniciada tímidament pels EUA refusant completament qualsevol diàleg amb Washington. En un comunicat difós per l’agència nord-coreana KCNA, Pyongyang va acusar el president nord-americà, Joe Biden, de dur a terme una “política hostil” i va denunciar com “fal·laç” la diplomàcia dels Estats Units. En aquest comunicat, a més, Corea del Nord va advertir als EUA que afrontarà una “crisi fora de control en un futur proper”, malgrat que l’administració nord-americana encara es prepara per donar a conèixer la seva estratègia per tractar Pyongyang i el seu programa nuclear.

Aquest comunicat és la primera reacció al primer discurs de Biden al Congrés, la setmana passada, durant el qual va afirmar que els programes nuclears de Corea del Nord i l’Iran eren una “greu amenaça per a la seguretat dels EUA i la seguretat mundial”, i va dir que treballarà amb els aliats per abordar aquests problemes mitjançant la diplomàcia i la severa dissuasió.

Un dels responsables del Ministeri nord-coreà d’Afers Estrangers, Kwon Jung Gun, va assegurar que la declaració de Biden “reflecteix clarament la seva intenció de prosseguir una política hostil enfront de la República Popular Democràtica de Corea (RPDC), el que fan els Estats Units des de fa més de mig segle”. Kwon va qualificar la diplomàcia nord-americana de “fal·làcia destinada a encobrir els seus actes hostils”, va denunciar que “la dissuasió anunciada és un mitjà de sotmetre a amenaces nuclears la RPDC” i va anunciar noves mesures, tot i que no en va especificar cap. La declaració de Kwon es podria considerar un esforç per exercir pressió sobre l’administració nord-americana mentre s’està acabant de configurar la seva política envers el país liderat per Kim Jong Un.

En resposta als comentaris del Departament d’Estat sobre els drets humans a Corea del Nord, Kwon va assegurar que els EUA “no tenen dret ni tan sols a discutir sobre drets humans”. El diplomàtic nord-coreà va qualificar de “truc polític” aquesta referència, i va criticar que “la mort de persones innocents a causa de la desigualtat social i la discriminació racial és un fet quotidià” als EUA, que és el país, a més, més afectat per la pandèmia.

Segons va informar el diari nord-americà The Washington Post, la Casa Blanca nomenarà properament un enviat especial pels drets humans a Corea del Nord. Washington ha intentat establir contactes diplomàtics amb Pyongyang des de mitjans de febrer passat, sense èxit. Fins i tot, a data d’avui, el govern nord-coreà no ha reconegut encara Joe Biden com a nou president dels Estats Units.

LA FRASE

La dissuasió anunciada és un mitjà de sotmetre a amenaces nuclears la RPDC
Kwon Jung Gun
responsable del ministeri d’Afers Estrangers de Corea del Nord

Els pamflets de la provocació

La vicedirectora del departament del Comitè Central del Partit del Treball de Corea i germana del líder nord-coreà, Kim Yo Jong, va avisar en un comunicat ahir a les autoritats de Seül de la “provocació intolerable” d’enviar i “escampar pamflets contra Corea del Nord”. La germana del líder suprem nord-coreà es referia a un enviament de fulls de mà enviats via aèria en globus inflables o mitjançant flotadors en rius de la zona desmilitaritzada que separa les dues Corees per part de desertors del nord. “Observem aquestes maniobres comeses per deixalles humanes al sud com una greu provocació contra el nostre estat i estudiarem les mesures convenients com a resposta”, va afirmar Kim. “Qualsevol que sigui la decisió que prenguem i les accions que emprenguem, la responsabilitat de les conseqüències recaurà enterament en les autoritats sud-coreanes, que es van abstenir de controlar degudament aquesta bruta escòria humana”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona