Política

Demanen 8 anys de presó per a dos activistes pel judici a l’1-O

Se’ls jutja a l’Audiència de Barcelona per desordres i atemptat a l’autoritat en una manifestació

Un d’ells, Pol Serena, denuncia “mala praxi” en la investigació

Pol Serena i Alejandro Luther, dos activistes que es van manifestar el 21 de febrer del 2019 a Barcelona durant la vaga general convocada per la Intersindical CSC per protestar per l’inici del judici al Suprem contra els processats per l’1-O, afronten fins a vuit anys de presó cadascun, pena que sol·licita per a ells la fiscalia en un judici dilluns a l’Audiència de Barcelona. Se’ls acusa d’un delicte de desordres públics per l’ocupació de les vies del tren durant 200 minuts, i un altre d’atemptat a l’autoritat. Demanen quatre anys de presó per a cadascun per cada delicte. La Generalitat s’ha personat en el cas com a acusació en haver-hi lesions lleus d’agents dels Mossos, si bé els demana la pena mínima en aquests casos segons la llei vigent, que són sis mesos. També se’ls reclama per aquest motiu una indemnització de 1.080 euros.

Serena, que és militant del Jovent Republicà, ha rebut en els últims dies el suport explícit d’ERC, fins i tot del seu president, Oriol Junqueras. L’acusat, que no coneix personalment l’altre, Luther, se sent “cap de turc”, i assegura que ell mai va baixar a les vies del tren aquell dia a plaça Catalunya, per la qual cosa serà impossible demostrar-ho. Això sí, admet que en un moment de tensió va llançar al cordó policial de la Brimo una llauna de cervesa i una ampolla de plàstic de mig litre d’aigua, totes dues buides, fet que, segons l’acusació, va causar un hematoma en un braç a un agent, i un esquinç a l’adductor a un altre, causat en voler esquivar l’objecte, a més d’afectar un tercer policia. Serena al·legarà en el judici la “desproporció” de les penes reclamades en relació ambls fets imputats. A més, ha denunciat “mala praxi” en la investigació dels Mossos que va acabar amb la seva detenció. Segons ell, el van identificar gràcies a imatges enregistrades pel cos en anteriors manifestacions a què havia anat, en què no hi havia hagut cap problema, i que “la normativa marca que s’haurien d’haver esborrat”. I és que aquell 19 de febrer, a Serena no el van ni tan sols identificar, i va ser quatre mesos més tard que el van detenir a casa i el van tenir un dia al calabós abans de passar a disposició judicial, on es va negar a declarar. Fins al cap de tres mesos més no va saber quines acusacions havia d’afrontar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona