Política

Exdiputats de Junts pel Sí es retroben al Parlament per reclamar l’amnistia i “la fi de la repressió”

Forcadell lamenta que el Tribunal de Comptes pretengui “arruïnar” alguns dels diputats de l’extinta coalició

Una trentena d’exdiputats de Junts pel Sí s’han retrobat aquest divendres a les portes del Parlament per reclamar “l’amnistia, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió” al moviment independentista.

Després de gairebé sis anys que la candidatura guanyés les eleccions amb 62 escons, diversos dels seus membres destacats, com l’expresident Artur Mas, els expresidents del Parlament Carme Forcadell i Roger Torrent, l’actual president de JxCat a la cambra, Albert Batet, o l’exdiputada Neus Lloveras, entre d’altres, s’han tornat a aplegar davant el Parlament com a símbol d’unió davant la “repressió política i econòmica” que asseguren que pateixen alguns dels qui van dirigir l’extinta coalició.

L’expresidenta Forcadell ha expressat que es tractava d’una trobada “emotiva”, ja que amb alguns companys no havia coincidit des del 2017, quan es va acabar la legislatura per l’aplicació de l’article 155 a proposta de l’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy. A les eleccions del desembre d’aquell any, ERC i Junts per Catalunya s’hi van presentar per separat.

“La idea és reclamar l’amnistia, perquè no hi som tots, aquí falten els exiliats. Demanar l’amnistia i la fi de la repressió política i econòmica”, ha assenyalat Forcadell, que ha lamentat que el Tribunal de Comptes intenti “arruïnar” alguns dels diputats de Junts pel Sí.

“Continuarem treballant i no pararem fins que aconseguim l’amnistia i la fi de la repressió”, ha conclòs l’expresidenta del Parlament entre aplaudiments dels seus excompanys de coalició.

Per part d’ERC també hi han assistit la vicepresidenta primera de la Mesa del Parlament, Alba Vergés, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, la secretària general de l’Esport de la Generalitat, Anna Caula, i els exdiputats Gerard Gómez del Moral, Anna Simó, Adriana Delgado, Bernat Solé i Carmina Castellví, entre d’altres.

Alguns dels exdiputats que han participat en la trobada i que ara militen a Junts per Catalunya eren Albert Batet, Àngels Ponsa, Jordi Munell, Titón Laïlla, Lluís Guinó o Josep Maria Forné. L’exconsellera d’Educació Irene Rigau també ha fet acte de presència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs