Política

La Junta de Portaveus defensa la “inviolabilitat” del Parlament i dona suport als exmembres de la Mesa citats pel TSJC

La Junta de Portaveus defensa la “inviolabilitat” del Parlament i dona suport als exmembres de la Mesa citats pel TSJC

La Junta de Portaveus ha validat una declaració impulsada per ERC per defensar la “inviolabilitat” del Parlament i solidaritzar-se amb l’expresident Roger Torrent i els exmembres de la Mesa citats pel TSJC. El tribunal els investiga per un suposat delicte de desobediència en permetre dos debats parlamentaris de resolucions sobre la monarquia i l’autodeterminació el novembre del 2019. El text ha obtingut el suport d’ERC, Junts, CUP i comuns. La declaració defensa el Parlament com un espai “on es pot parlar de tot sense cap límit més enllà del respecte als drets humans i la democràcia”. Així mateix manifesta el compromís de garantir el dret dels diputats a debatre “sense censura”.

La declaració dona suport i se solidaritza amb Torrent i els exmembres independentistes de la Mesa de l’anterior legislatura: Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado. Tots ells citats a declarar davant del TSJC el 15 de setembre.

El Parlament “es reivindica com un espai de debat lliure i es compromet a garantir el dret de les diputades i els diputats a debatre sense censura sobre tots aquells temes que afecten i interessen a la ciutadania, protegits per la inviolabilitat pels vots i opinions emesos en el seu legítim exercici com a representants del poble de Catalunya”.

Així mateix, el text evidencia que la defensa del Parlament és “la defensa de la sobirania de Catalunya, és a dir del conjunt de la societat catalana i es compromet a defensar la inviolabilitat de la cambra, així com la separació de poders”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia