Política

El Palace torna a estar d’estrena

Els murs del cinema de Prats de Molló llueixen una gran imatge del procés

El local i el municipi sempre han fet costat a la causa catalana

El cinema Palace, cinema municipal de Prats de Molló, té uns murs gruixuts, de pedra vella, que han vist de tot, tot el cinema. I també totes aquelles històries de carn i ossos, tragèdies reals, que ni el millor director és capaç de portar a la pantalla. Per exemple, el febrer de 1939 el cinema va obrir les portes per acollir els refugiats que fugien de l’urpa de les tropes feixistes que empenyien l’exèrcit republicà en retirada cap a la frontera.

“És que Prats de Molló és un poble d’acollida i intercanvi, sempre ho ha estat”, explica en Claudi Ferrer, l’alcalde independent del primer municipi del Vallespir que es troba baixant pel coll d’Ares després de deixar enrere el Ripollès. L’alcalde és també un home compromès amb el procés, que va ser al tall de la Jonquera mediant entre els manifestants i la policia, i que manté una cordial relació amb el 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que aquests dies s’està a la Catalunya del Nord. “El cap de setmana s’entorna a Brussel·les”, explica l’alcalde.

El compromís de Prats amb els catalans del sud i els murs del Palace s’han tornat a unir en ple segle XXI per donar un altre cop de mà a la causa dels catalans. D’aquesta manera una de les parets laterals de l’edifici s’ha fet servir per penjar-hi una gran fotografia de 6x4 metres d’una gran estelada feta amb espelmes a les escales de la catedral de Girona. “És una de les imatges que es van exposar a Perpinyà i a mi em va agradar”, diu l’alcalde. La confecció del cartell l’ha finançat el Consell per la República i la instal·lació ha anat a càrrec dels serveis municipals de l’Ajuntament.

Prats és notícia enguany per aquest fet i l’any vinent ho tornarà a ser perquè l’Ajuntament té previst inaugurar les obres de condicionament de la Casa Macià, l’edifici on va residir i ser detingut el president Francesc Macià el 1926. “Es podrà visitar, hi haurà una exposició i també hi farem actes”, avança Caudi Ferrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia