Política

Els comuns critiquen l’acord per a ampliar el Prat perquè es fa “pensant en els accionistes d’AENA” i sense el món local

Albiach es pregunta com encaixa el pacte amb la lluita contra l’emergència climàtica

Els comuns s’han mostrat molt contraris a l’acord entre el Govern i l’executiu espanyol per a ampliar l’aeroport del Prat. En un fil de missatges a Twitter, la presidenta del grup parlamentari En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha dit que les inversions en infraestructures són “benvingudes” però ha avisat que de moment el que hi ha és “un acord fet en secret i d’esquena a les taules tècniques, al món local i la ciutadania de Catalunya”. Albiach ha assegurat que el pacte es fa “pensant en els accionistes d’AENA” i ha preguntat com encaixa amb la lluita contra l’emergència climàtica i el canvi de model productiu al país.

En aquesta línia, ha acusat el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, d’haver-se convertit en el portaveu d’AENA i li ha preguntat “on pensa encabir 20 milions més de turistes” i alhora complir amb els objectius de desenvolupament sostenible.

“Un model d’esquena a Europa o un model que respecta el territori? Un model de passat, de contaminació i precarietat o un model de futur, d’innovació i sostenibilitat?”, ha preguntat. A més, també ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, què n’opina del pacte.

També s’ha mostrat molt crítica a l’ampliació la portaveu adjunta d’ECP Susana Segovia, que ha advertit que és “una qüestió de vida”. “Volem i necessitem més vols, més emissions, més contaminació, més impacte ambiental? Més turisme de masses? Més precarització? Més dependència? Ens ho podem permetre? No”, ha sentenciat.

Per la seva banda, el portaveu parlamentari del grup, David Cid, ha remarcat que l’acord no inclou “cap compromís de reducció de vols i emissions” i ha insistit que “un acord sense saber què passa amb la tercera pista i la Ricarda és un no acord”. A més, ha advertit que si l’ampliació passa per “destruir” aquest espai protegit “la UE no l’acceptarà”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia