Política

Vehí convida “les veus dissidents de dins el Govern” a expressar-se sobre l’ampliació del Prat

La diputada de la CUP avisa que l’acord “va totalment en contra” de l’enfocament de legislatura dels anticapitalistes

La diputada de la CUP al Congrés dels Diputats Mireia Vehí ha criticat l’acord entre Govern de la Generalitat i l’executiu espanyol per ampliar l’aeroport del Prat i ha fet una crida a aturar el projecte. En una entrevista amb l’ACN, Vehí ha convidat les “veus dissidents” dins el Govern, especialment d’ERC però també de JxCat, a oposar-s’hi. “Això s’ha de parar”, ha remarcat, per afegir després que l’ampliació “s’escapa del sentit comú”. “Com més sentit comú hi hagi, de la mà de la vida, les comunitats i les necessitats del país, millor”, ha insistit. D’altra banda, ha avisat que per als cupaires és “una línia vermella” i ha remarcat que “va totalment en contra” de l’enfocament que tenen de com ha de ser la legislatura.

En una entrevista amb l’ACN, Vehí ha instat els crítics de dins l’executiu a alçar la veu perquè, segons ha dit, el projecte “s’ha de parar”. De fet, ha qualificat l’ampliació “d’ecocidi” i ha dit que és un “atemptat ecològic”. Vehí ha assenyalat que l’ampliació va contra la mateixa llei de canvi climàtic catalana i ha lamentat que “els únics contents són els accionistes d’AENA”. “Va en contra de la vida”, ha resumit.

Amb tot, ha assegurat que tot i l’acord, el projecte “es pot parar”. Vehí ha confiat que la Unió Europea, que és qui ha de donar llum verda a l’ampliació, no l’avalarà. A més, ha recordat que ja s’ha convocat una mobilització el 19 de setembre contra l’ampliació i ha augurat que la mobilització ciutadana pot aturar-ho.

Aeroport “més verd d’Europa”

D’altra banda, la diputada de la CUP s’ha referit a les declaracions del vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, a Catalunya Ràdio, on ha assegurat que vol fer del Prat “l’aeroport més verd d’Europa”. “És impossible”, ha etzibat, i ha posat en dubte que pugui arribar-ho a ser si no es fa una ampliació “de forma sostenible” i es va “en contra de les demandes de biodiversitat del territori, de models de desenvolupament que siguin sostenibles i que puguin conviure amb la resta de persones i les comunitats del territori”.

Peticions de compareixença

D’altra banda, els cupaires ja han registrat dues peticions de compareixença adreçades al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i al vicepresident, Jordi Puigneró, perquè donin explicacions sobre les condicions concretes de l’acord d’ampliació. Segons ha detallat a l’entrevista, es demana que Aragonès comparegui al ple, mentre que Puigneró ho faria en comissió.

Vehí ha dit que volen veure com justifiquen que s’estigui “passant per sobre de les necessitats ecològiques i del desenvolupament sostenible en relació amb el turisme” i ha dit que així mesuraran “la credibilitat” del president.

La diputada ha assenyalat que aquest tipus de projectes van “totalment en contra” de l’enfocament de legislatura de la CUP –que va pactar la investidura d’Aragonès amb ERC- i ha insistit que es tracta d’una línia vermella. En aquest sentit, ha advertit que de moment el Govern segueix “un camí totalment equivocat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona