Política

Dulsat, a favor de ponts entre JxCat i el PDeCAT

L’alcalde de Lloret no descarta passar a Junts, però aposta per refer tot l’espai a escala catalana

La trencadissa a escala nacional entre JxCat i el PDeCAT no va ser positiva per a cap de les dues forces, ja que la primera va perdre l’hegemonia de l’independentisme al Parlament i la segona va desaparèixer del mapa. Entremig, un dels noms del mapa català d’alcaldes que van romandre al PDeCAT és el del lloretenc Jaume Dulsat, cap de llista per aquesta formació als comicis catalans del febrer, però dins del grup de JxCat a la Diputació, on vicepresideix el Patronat de Turisme, que aquesta setmana ha admès que sospesa sumar-se al projecte de JxCat.

Ahir, en declaracions a aquest diari, admetia les converses amb representants de JxCat, però argumentava que, més enllà de la seva hipotètica integració: “El que caldria és reunificar l’espai, perquè per separat anirem tots malament i cedirem espais o bé a ERC o bé al PSC. Del win-win guanyador, podem passar a un lose-lose” en què totes dues forces hereves de l’antiga CDC hi perdin, resumia.

Respecte al registre de la marca Junts per Lloret, fa un any, Dulsat defensava que la van subscriure conjuntament els sis membres electes que representen les “diferents sensibilitats” al consistori, però amb aquest mateix esperit de feina conjunta. Per l’alcalde, encara resta força temps fins al 2023, però els moviments ja s’han activat, sobretot pel que fa a JxCat, per assegurar alcaldies i recuperar-ne d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia