Política

Bolaños convida JxCat a sumar-se a la taula i defensa que és “l’única solució”

El ministre de Presidència creu que la negociació s’allargarà més enllà d’aquesta legislatura

El ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha convidat JxCat a sumar-se a la taula de diàleg després de la seva absència en la trobada d’ahir dimecres al Palau de la Generalitat. “M’agradaria que se sumessin al diàleg i que tots tinguessin clar que és l’única solució”, ha afirmat aquest dijous al matí en una entrevista a Rac 1. Bolaños ha dit que el govern espanyol sempre tindrà la “mà estesa perquè seguin” i ha argumentat que “aquest problema se solucionarà amb el concurs de la majoria dels catalans i espanyols”. Segons el ministre de Presidència, la taulà de diàleg s’allargarà més enllà d’aquesta legislatura. “Seria molt estrany que en molt poc temps siguem capaços de solucionar un problema generat durant una dècada”, ha dit.

Tanmateix, Bolaños ha admès que “l’acció política d’un govern no pot condicionar el següent” i, per tant, dependrà dels resultats de les pròximes eleccions. El ministre ha assegurat que amb l’evolució de la negociació demostraran que és “útil” i serveix “perquè Catalunya normalitzi la seva situació”.

“Que els que avui no hi confien, vegin que és l’única manera”, ha insistit. Bolaños ha reiterat que van coincidir amb la delegació catalana que cal treballar “sense pressa però sense pausa” i que no van fixar cap calendari per a futures trobades. Bolaños ha explicat que, a banda de reunions públiques, tindran “contactes discrets”.

“Treballarem de forma discreta i ens veurem en les pròximes setmanes, en els pròxims mesos”, ha dit, però ha opinat que “posar-se terminis per a aquesta reunió tampoc seria molt útil” perquè cal “tranquil·litat”. Bolaños ha garantit que els acords “seran sempre públics”.

Sobre el contingut de la reunió entre delegacions, Bolaños ha explicat que va servir de presentació i per parlar de metodologia. A més, ha explicat que van fer plantejaments polítics inicials en què la part catalana va parlar d’amnistia i autodeterminació. “Està clar que tenim posicions molt allunyades”, ha dit Bolaños.

El govern espanyol manté que cal cercar solucions “dins la Constitució” i ha relatat que no van



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia