Política

Sànchez: “No tensarem el govern amb la taula de diàleg. Ens mantindrem lleials a l’acord”

El secretari general de Junts assegura que ERC no ha estat “deslleial” i “si ho digués, hauríem de marxar del govern”

Considera que el govern espanyol “fa temps que té tancada la carpeta catalana”

El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, ha assegurat que “no tensaran” el govern amb la taula de diàleg i que es mantindran “lleials” a l’acord d’investidura, tal com assegura que s’han mantingut durant el “desencontre no menor” que han tingut aquests dies però que no ha afectat el govern ni ha de tenir “més recorregut”: “Hem estat lleials a la literalitat de l’acord”. És més, ha assegurat que ERC no ha sigut “deslleial” perquè “si ho digués hauríem de marxar del govern”.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Sànchez ha assegurat que el president, Pere Aragonès, sabia “des de feia setmanes” que la proposta de noms de Junts per a la delegació catalana de la taula de diàleg estaria integrada per membres externs al govern. En aquest sentit, Sànchez ha assegurat que no pensen modificar la seva proposta de noms: “Si se’ns convida i se’ns aixeca el veto, hi participarem”. Si no s’aixeca el veto, des de Junts recorden que l’aposta per la taula de diàleg és d’ERC i que no pensen modificar la seva posició. “La meva sensació és que Pedro Sánchez, la carpeta catalana la té tancada”, ha sentenciat.

De fet, Sànchez ha criticat la “gesticulació” del govern espanyol i, en particular, del president Pedro Sánchez, al voltant de la taula, que assegura el va “indignar com a ciutadà”: “No era necessari comunicar que es retirava definitivament la inversió de l’Aeroport del Prat; ni posar l’accent que no hi hauria terminis quan sap que ERC té un compromís signat amb la CUP i és lleig que especulés sobre la seva presència fins a l’últim i anés a fer un cafè”. Sobre aquesta última qüestió, Sànchez s’ha mostrat molt crític amb el president espanyol, que considera va transmetre un missatge molt clar quan va decidir fer un cafè en públic amb Salvador Illa a la mateixa hora que estava reunida la taula de diàleg al Palau de la Generalitat: “La imatge de Pedro Sánchez prenent un cafè mentre estava reunida la taula de diàleg evidencia el poc compromís de l’executiu espanyol”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia