Política

Almenys dos morts en el primer atemptat a l’Afganistan després de la sortida de les tropes internacionals

L’atac ha tingut lloc a la província oriental de Nangarhar i també ha provocat 19 ferits

Una bomba magnètica adherida a un vehicle particular deixa dos ferits lleus a Kabul

Almenys dues persones han mort i 19 més han resultat ferides aquest dissabte a l’est de l’Afganistan, en el primer gran atemptat d’ençà que les tropes dels Estats Units d’Amèrica (EUA) van sortir del país poc abans de la mitjanit del 31 d’agost.

L’atemptat amb bomba, que ha provocat almenys dos morts i 19 ferits, ha passat aquest matí a la ciutat de Jalalabad, capital de la província oriental de Nangarhar, segons ha explicat a Efe una font de les autoritats sanitàries, que ha demanat l’anonimat.

Entre les víctimes, només tres dels ferits són civils i la resta són combatents talibans desplegats a la ciutat per a mantenir la seguretat, segons ha detallat la font. Alguns dels ferits hospitalitzats es troben en estat “crític”.


Poc abans d’aquest atemptant a Jalalabad hi ha hagut una altra explosió a Kabul, on una bomba magnètica adherida a un vehicle privat en l’est de la capital, segons ha explicat un oficial de Policia dels talibans, Qari Rashid.

“Dos civils han patit ferides lleus i han estat traslladats a un hospital per a rebre tractament”, ha detallat Rashid. El policia ha indicat que encara no saben qui pot estar darrere de l’atemptat.

Es tracta aparentment de les primeres explosions d’envergadura amb víctimes que es produeixen a l’Afganistan des que els talibans van prendre el control total del país amb la retirada de les tropes nord-americanes de l’aeroport de Kabul, poc abans de la mitjanit del 31 d’agost.

Nangarhar s’ha mantingut com la principal zona d’operacions a l’Afganistan del grup terrorista d’inspiració gihadista Estat Islàmic (EI). En els últims anys hi ha hagut a la zona nombrosos enfrontaments entre els seus combatents, els talibans i les tropes afganeses i estrangeres.

Malgrat aquesta forta oposició, els combatents de l’EI mantenen la seva presència a parts remotes de Nangarhar i s’han convertit ara en la principal amenaça contra els talibans, en ser capaços de perpetrar atemptats com el del passat 26 d’agost en l’aeroport de Kabul, que va deixar almenys 170 morts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia