Política

El secretari d’Estat de Seguretat qualifica la prefectura de Via Laietana de “símbol de servei públic”

L’alt càrrec del ministeri de l’Interior obvia la reivindicació històrica per a convertir l’edifici en un memorial de la lluita antifranquista

El secretari d’Estat de Seguretat, Rafael Pérez Ruiz, ha assegurat aquest dilluns que la seu central de la Policia Nacional a la Via Laietana de Barcelona “ha estat i és un símbol de servei públic des de la qual diverses generacions de policies han contribuït i continuen contribuint a enfortir la democràcia”, i ha obviat la reivindicació històrica per a convertir l’edifici en un memorial de la lluita antifranquista.

El número 2 del Ministeri de l’Interior ha fet aquestes declaracions durant el seu discurs a Barcelona amb motiu de la celebració del patró de la Policia Nacional. Rafael Pérez ha assegurat que la Policia Nacional és una de les institucions més valorades pels ciutadans, a més de mostrar-se convençut que els catalans agraeixen el seu treball “abnegat i silenciós”.

L’edifici de Via Laietana és actualment la seu de la Prefectura Superior de la policia espanyola a Catalunya. Els seus calabossos i sales d’interrogatori, han estat un epicentre de violència policial des d’abans del franquisme. Durant la dictadura va ser el centre d’operacions dels temuts germans Creix, que van liderar la Brigada Politicosocial i van torturar a desenes d’antifranquistes.

Ara fa quatre anys, el Congrés dels Diputats va aprovar que la Prefectura de la Policia es convertís en un museu de la memòria històrica amb els vots a favor de tots els grups menys els del PP.

L’Ajuntament de Barcelona, governat pels comuns i el PSC, també ha reclamat —fins ara sense èxit— en diverses ocasions que els efectius de la Policia Nacional de la comissaria de la Via Laietana siguin traslladats a un altre espai i que l’edifici es converteixi en un espai de memòria sobre la repressió franquista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia