Política

ERC adverteix Sánchez que “provocacions” com la lloança a Via Laietana afebleixen la via del diàleg

Rufián demana la dimissió del secretari d’Estat que va posar la comissaria com a exemple de servei públic

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha advertit aquest dimarts el PSOE que “provocacions” com les manifestacions del secretari d’Estat de Seguretat, Rafael Pérez Ruiz, que va afirmar que la comissaria de Via Laietana és un “símbol de servei públic” afecten la bona salut de la taula de diàleg. En roda de premsa al Congrés, Rufián ha afirmat que va traslladar el malestar d’ERC al ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, i ha recordat que ERC demana la “dimissió o rectificació” del secretari d’Estat que al seu entendre considera que “les hòsties” i les tortures a Via Laietana “són un servei públic”.

Rufián ha citat també com a exemples d’aquestes “provocacions” el fet que l’Advocat de l’Estat demani més condemna que la Fiscalia per a l’alcalde de la Ràpita, i també la detenció de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a l’Alguer.

“Tot el que comporti repressió i més injustícies i revenja per part de poder judicial, i la inacció del govern, fa perillar la via de la política i fomenta la via dels extrems”, ha dit, perquè “qui està encantat de la vida cada vegada que passa una cosa d’aquestes són l’extrema dreta i els de l’a pitjor millor’”.

“La taula de diàleg evidentment és fràgil. Per això convé cuidar-la, aïllar-la i reforçar-la, i a vegades fins i tot per part del PSOE veiem una enorme irresponsabilitat, essent molt generosos, perquè quan el secretari d’Estat diu que Via Laietana és una meravella, o no té ni idea de les tortures que hi van passar, o ja li sembla bé, i les dues coses són terribles i van en contra del diàleg”.

En aquest marc ha advertit que “si fracassa la via del diàleg els primers que fracassen són els que aplaudeixen paraules de Moncloa” i “no sé si estan preparats per quedar-se a casa” ni si “Sánchez està preparat per quedar-se a casa, i s’estan jugant això”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia