Política

PSOE i PP pacten renovar el TC i el Tribunal de Comptes, però no el CGPJ

L’acord permetrà nomenar els nous membres dels anomenats òrgans constitucionals, entre els quals també el Defensor del Poble i l’Agència de Protecció de Dades

El PSOE i el PP han arribat a un acord que permetrà la renovació del Tribunal Constitucional, el Tribunal de Comptes, el Defensor del Poble i l’Agència de Protecció de Dades.

Segons ha informat el govern i el PP, la renovació dels òrgans es portarà a terme en una sessió plenària que se celebrarà previsiblement la setmana del 25 d’octubre, tant en el Congrés dels Diputats com en el Senat.

El desbloqueig es produeix després que el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, i el secretari general del PP, Teodoro García Egea, hagin mantingut converses arran de l’oferiment que va fer ahir dimecres el líder dels populars, Pablo Casado, de pactar la renovació d’aquests òrgans al marge del CGPJ.

“Les persones que formaran part d’aquests òrgans en la nova etapa seran de reconegut prestigi i de consens i es donaran a conèixer en els pròxims dies”, informen govern espanyol i PP en un missatge idèntic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia