Política

El TGUE confirma que les euroordres de Llarena estan suspeses i manté la immunitat de moviment a Puigdemont

La justícia europea desestima les mesures cautelars demanades per l’expresident, Comín i Ponsatí perquè considera que el procediment del Suprem i les euroordres estan suspeses

El tribunal reitera que els eurodiputats “no corren el risc de ser entregats a les autoritats espanyoles”

El Tribunal General de la Unión Europea (TGUE) ha desestimat aquest divendres les mesures cautelars que Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí van sol·licitar després de la detenció i posada en llibertat de l’expresident a Sardenya el setembre passat. Considera que tant el procediment el procediment d’origen (la causa que s’està seguint al Suprem), com aquelles mesures derivades del procediment (les euroordres), es troben suspeses per imperatiu legal segons estableix l’article 23 de l’Estatut del Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Segons argumenta el vicepresident del TGUE, “la detenció dels diputats no constitueix, per sí sola, un perjudici greu i irreparable” i, de fet, el cas de Sardenya “confirma” que les autoritats judicials estatals “no tenen intenció d’executar les ordres de detenció europees abans que el Tribunal de Justícia es pronunciï”. Segons el TGUE, per tant, Puigdemont, Ponsatí i Comín “no corren el risc de ser entregats a les autoritats espanyoles en aquesta fase”.

Segons ha explicat l’advocat Gonzalo Boye en un fil a Twitter , la suspensió del procediment és una obligació legal i, “a diferència del que sosté el jutge Llarena, no necessita el dictat de cap tipus de resolució que específicament acordi aquesta mesura”. Per tant, les euroordres executades per Llarena són “inexecutables mentre no es resolguin les prejudicials que el mateix Llarena va enviar al TGUE”.

Reacció de Puigdemont

Puigdemont ha reaccionat a les xarxes a la resolució del TGUE: “El vicepresident del TGUE explica que les euroordres “no són executables” perquè estan “suspeses” i aquesta suspensió “és vinculant”. Per imperatiu legal. És senzill d’entendre”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia