Política

El TEDH notifica en català a Cuixart i Turull la recepció de les seves demandes

El Tribunal Europeu de Drets Humans examinarà “tan aviat com sigui possible” la documentació presentada

L’exconseller celebra que “comencen a arribar notícies” de la cort d’Estrasburg i destaca que sigui en català

El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ha notificat al president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i a l’exconseller Jordi Turull que ha rebut la seva demanda contra l’Estat per la condemna de l’1-O, segons ha anunciat l’entitat. Cuixart i Turrull van ser condemnats pel Tribunal Suprem (TS) espanyol a 9 i 12 anys de presó, respectivament, per delictes de sedició i malversació -en el cas de Turull- com a responsables del referèndum d’autodeterminació del 2017.

En sengles escrits amb data de 14 de desembre del 2021, el tribunal amb seu a Estrasburg informa tant a Cuixart com a Turull que la seva demanda serà examinada “tan aviat com sigui possible” en base als documents i les informacions que ha lliurat.

La carta, redactada en català, indica que el procediment és escrit i que no calen compareixences llevat que el tribunal ho requereixi i afegeix que les decisions que s’adoptin li seran comunicades degudament. El TEDH prega als demandants que l’informin “del desenvolupament posterior” del seu cas.

En un missatge a les xarxes socials, Turull ha celebrat que “comencen a arribar notícies” del TEDH, “i en català”. “Serà lent però tota la confiança que guanyarem. En rigor i neutralitat, segur”, ha afegit. Turull ha agraït la tasca de l'advocat Jordi Pina.

Cuixart ha assegurat que “la lluita continua” i ha defensat que “exercir drets humans per defensar l’autodeterminació i la independència no és delicte”. “Transformem la repressió de l'Estat en palanca democràtica!”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia