Política

La reina retira els títols militars al príncep Andreu

El duc de York defensarà el seu cas com a ciutadà privat

El fill d’Elisabet II no podrà anomenar-se “altesa reial”

La reina Elisabet II d’Anglaterra ha decidit retirar tots els seus títols militars al príncep Andreu, que ha de ser jutjat als Estats Units per la seva presumpta implicació en un abús sexual a una menor, segons va anunciar ahir el Palau de Buckingham. En un breu comunicat emès per la residència oficial de la monarca, la casa reial va assenyalar que “amb l’aprovació de la reina i el seu acord, els títols militars del duc de York i els seus patronats reials han estat retornats a la reina”. El palau anuncia, a més, que “el duc de York continuarà sense exercir cap funció pública i defensarà el seu cas com a ciutadà privat”.

A partir d’ara, el fill d’Isabel II no podrà tampoc utilitzar més el títol de “Sa Altesa Reial” en cap funció oficial.

Tan bon punt es va fer pública aquesta dràstica mesura, que és un cop enorme al duc i al seu entorn, una font anònima propera a Andreu va dir a mitjans britànics que el príncep “continuarà defensant-se” de les acusacions de Virginia Giuffre.

La dona ha mantingut de manera consistent que va ser pressionada quan era menor pel magnat milionari Jeffrey Epstein, amb l’ajuda de la seva “mà dreta” i exparella Ghislaine Maxwell, perquè mantingués relacions sexuals amb el príncep.

La decisió de la monarca arriba després que uns 152 veterans de guerra d’aquest país instessin la monarca a retirar aquests honors al seu fill després de saber-se ahir el veredicte judicial sobre el cas. La carta a la reina dels veterans de les forces navals britàniques, les forces aèries i l’exèrcit es va divulgar mitjançant el grup antimonàrquic Republic.

LA XIFRA

152
veterans
de guerra havien demanat a la reina Elisabet II que retirés tots els títols militars al príncep Andreu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia