Política

Colau haurà de declarar com a investigada el dia 4

La justícia indaga en la concessió de subvencions a entitats de la corda

L’alcaldessa descarta plegar tot i el codi ètic dels comuns

Terratrèmol a l’Ajuntament de Barcelona per la citació de l’alcaldessa, Ada Colau, com a investigada per suposades irregularitats en la concessió de subvencions a entitats en què va col·laborar abans d’accedir al càrrec. La batllessa haurà d’acudir a declarar el dia 4 de març al matí al jutjat d’instrucció número 21 per una querella interposada el mes passat perl’Asociación para la Transparencia y la Calidad Democrática, que li imputa un reguitzell de delictes: prevaricació, frau en la contractació, malversació, tràfic d’influències i negociacions prohibides a funcionari públic. Es dona la circumstància que la fiscalia va arxivar l’any passat la investigació després d’una primera denúncia, motiu pel qual l’alcaldessa creu que aquesta també “quedarà en no res”. Colau va manifestar ahir la seva tranquil·litat, però també perplexitat per la citació, així com sorpresa per haver-se’n assabentat pels mitjans de comunicació. La cap del govern municipal va defensar que a l’Ajuntament “es fan les coses bé” i va recordar que la querella l’ha presentat una entitat coneguda per haver impulsat esmenes al reglament de participació per impedir una consulta sobre la municipalització de l’aigua i una querella contra l’Ajuntament de Valladolid relacionada també amb la municipalització de l’aigua. Ahir al matí els serveis jurídics del consistori es van posar en contacte amb el jutjat per oferir-li la seva col·laboració.

El codi ètic de Barcelona en Comú obliga a “comprometre’s a la renúncia o el cessament de forma immediata en tots els càrrecs davant la imputació judicial de delictes relacionats amb corrupció, prevaricació amb ànim de lucre, tràfic d’influències, enriquiment injust amb recursos públics o privats, suborn, malversació i apropiació de fons públics, ja sigui en interès propi o per afavorir terceres persones”, però Colau troba “fora de lloc” i “precipitat“ plantejar ara qualsevol cessament, tal com li reclamen el PP i Ciutadans. “Ja acumulem 11 querelles arxivades i esperem que passi el mateix amb aquesta”, va resoldre. Els comuns defensen que “en cap cas Colau ha de renunciar al càrrec” perquè “no hi ha cap acusació d’ànim de lucre personal”. Al seu torn, Junts per Catalunya “estarà vigilant en tot aquest procés, sense creuar cap línia vermella que sí que va creuar Colau quan es va aprofitar vergonyosament i sense escrúpols de les falses acusacions contra Xavier Trias”. “Barcelona mereix i necessita saber que no s’ha comès cap irregularitat”, requereixen en un comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona